(VIDEO) MASOVNA POBUNA SPORTISTA PROTIV TRAMPA: Veliki broj NFL igrača bojkotovalo američku himnu
Foto: Printskrin/Jutjub

izazvao gnev svojim stavom

(VIDEO) MASOVNA POBUNA SPORTISTA PROTIV TRAMPA: Veliki broj NFL igrača bojkotovalo američku himnu

Ostali sportovi -

Veliki broj igrača bojkotovao himnu SAD na različite načine.

Sve je počelo na meču Baltimora i Džeksonvila u Londonu, igrači su na kolenima dočekali himnu u znak protesta, a njih su podržali treneri i vlasnik Jaguara Šad Kan.

Tramp je nedavno izjavio kako bi vlasnici NFL klubova trebalo da otpuste igrače koji bojkotuju himnu, ali ovaj put je naišao na potpuno suprotan primer.

"Zar ne biste voleli da vidite nekog od tih gazdi NFL klubova kako viču "Terajte tog kučkinog sina" sa terena odmah, kada ovi krenu da kleče? Zar ne biste voleli da čujete od gazdi da tada kažu "Dajte mu otkaz" - vikao je pre nekoliko dana u Alabami Tramp, nakon čega je masa počela da kliče "USA, USA".

Igrač Rejvensa Terel Sags je poslao poruku predsedniku.

"Lično, njegovi komentari upućeni mojoj braći su dovoljni da nas nateraju da ne ćutimo. Uz braću smo, imaju pravo da protestuju, nenasilni protest je nešto što je američko. Nema razdvajanja, pretpostavljam da smo svi kučkini sinovi", ironičan je bio Sags.

Slična stvar se dogodila na meču Sijetl Sihoks - Tenesi Tajtans, mnogi timovi nisu ni izlazili na teren dok se intonira himna, većina je klečala, a podršku Trampu je sa druge strane pružio vlasnik Nju Inglenda Robert Kraft.

"Duboko sam razočaran komentarima na račun predsednika. Ponosan sam što sarađujem sa mnogo igrača koji pozitivno utiču na društvo i šire poruku zajedištva", poručio je Kraft.

Ne cvetaju ruže Trampu ni kada je NBA liga u pitanju, u sukobu je sa Golden Stejtom koji neće biti ugošćen u Beloj kući, paljbu po njemu osuo je čak i Lebron Džejms.

Kurir.rs / Kurir sport

foto:printskrin YT

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Prazne tribine - prednost Partizana !

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track