(FOTO) GOLGOTA SRPSKE RUKOMETAŠICE: Ljudi, pomozite mi, ostaću bez ruke!
Foto: Privatna Arhiva

Drama GORDANE DIKIĆ

(FOTO) GOLGOTA SRPSKE RUKOMETAŠICE: Ljudi, pomozite mi, ostaću bez ruke!

Ostali sportovi -

Bivša rukometašica Crvene zvezde i ORK Beograd Gordana Dikić, koja zbog nemara klubova za koje je nastupala ima ogromnih zdravstvenih problema, prolazi kroz pravu golgotu u Švajcarskoj.

foto: privatna arhiva

Gordana zbog neadekvatnog lečenja gotovo ne može da pomera ruku, a sada joj je dok je bila u gostima u Švajcarskoj ispalo rame, odnosno došlo je do dislokacije. Gordana nema zdravstveno osiguranje, a u bolnici je bila skoro celu noć.

foto: privatna arhiva

- Strašno je ovo što mi se dešava. Mislila sam da ne može gore, ali mojim mukama kao da nema kraja. Ne znam koliko će me ovo koštati jer nemam osiguranje. Doktori kažu da je potrebna hitna hirurška intervencija. Rekli su mi da, ako se ovako nastavi, mogu da ostanem bez ruke za dve godine. Ta operacija je skupa - kaže Gordana, koja bezuspešno pokušava da ostvari svoja prava dok je bila igračica i dobije novac od ugovora za preostale tri sezone, a koji joj nikada nije isplaćen.

Gordana u dresu Crvene zvezde, foto: Privatna Arhiva

Kako je Kurir i ranije pisao, devojka iz Raške je doživela tešku povredu igrajući za Zvezdu, kasnije je pozajmljena ORK Beogradu, gde je obnovila povredu. Klubovi su, iako je imala validan ugovor, tada sramno digli ruke od nje, niko joj nije plaćao troškove smeštaja, a kamoli lečenja. Tako je morala sama da se snalazi.

foto: privatna arhiva

Danas je praktično invalid, lekari su ustanovili 70-procentnu nefukncionalnost ruke zbog čeka ne može da se zaposli niti da obezbedi egzistenciju i lečenje.

SLUČAJ KOJI JE POTRESAO SRBIJU Tužno: Zvezda ćuti dok Goca gubi ruku!

ZA RUKOMETAŠICU NEMA PRAVDE: Ostala sam invalid, a oni okreću glavu!

kurir.rs / P.G.

foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Ovo su prednosti Partizana u meču protiv Skenderbega

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track