OSVOJIO NJUJORK SA MAJICOM KURIRA Šćepanović istrčao najčuveniji maraton, publika ga bodrila sa Bravo, Srbija Kurir!
Foto: Kurir

nema nameru da se zaustavi

OSVOJIO NJUJORK SA MAJICOM KURIRA Šćepanović istrčao najčuveniji maraton, publika ga bodrila sa Bravo, Srbija Kurir!

Ostali sportovi -

Beogradski advokat Vučić Šćepanović prvi je maratonac iz Srbije koji je istrčao šest najvećih maratona. Učestvovao je u Bostonu, Čikagu, Tokiju, Londonu i Berlinu, a poslednji u nizu je i čuveni njujorški maraton i to po treći put.

Njujorški maraton dugačak je 42, 195 km i održava se 43 godine. Više od 50.000 trkača iz oko 125 zemalja je učestvovalo na ovogodišnjem maratonu, a maratonce je posmatralo oko 2 i po miliona ljudi.

1 / 12 Foto: Kurir

Takmičari prolaze kroz četiri dela grada. Kreće se od Sten Ajlenda, preko Bruklina, Kvinsa, Bronksa, Pete avenije, Kolumbus skvera i završava se u čuvenom Central parku.

foto: Kurir

- Zajedno sa mnom je učestvovala i moja ćerka Simonida. Ona je trčala 5 kilometara trku nacija i predstavljala Srbiju. Na nekoliko mesta publika je navijala i za nas, čulo se "Bravo Srbija Kurir". Trka nacija je startovala ispred Ujedinjenih nacija u Central parku, njujorški maraton startuje sa čuvenog Vatezano mosta, preko Stejt Ajlenda, Bruklin kvinsa, i cilj je u Central parku. Ovo je bio moj treći njujorški maraton - rekao je Vučić Šćepanović za Kurir.

foto: Kurir
foto: Kurir

- Pripremao sam se trčeći oko Ade za njujorški maraton koji je najpopularniji maraton na svetu. Sam po sebi je atrakcija zbog velikog broja učesnika, publike i na stotine muzičkih grupa i orkestara koji sve vreme sviraju pored staze, a publika fanatično navija i bodri maratonce sve vreme. Moja trkačka parola je ako hoćeš da trčiš, trči milju. A ako hoćeš da doživiš novi život, trči maraton - u dahu je rekao prvi maratonac iz Srbije koji je učestvovao na 6 najvećih manifestacija ovog tipa.

Kurir.rs / Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Gol koji se zove "Pauk više ne živi ovde"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track