ZRENJANIN SE SPREMA ZA SPEKTAKL: Vaterpolisti Srbije na duel sa Rumunijom stižu u najjačem sastavu
Foto: VSS

Svetska liga

ZRENJANIN SE SPREMA ZA SPEKTAKL: Vaterpolisti Srbije na duel sa Rumunijom stižu u najjačem sastavu

Ostali sportovi -

U multimedijalnoj sali zrenjaninske Gradske kuće, održana je konferencija za medije u povodu utakmice prvog kola Svetske lige, između reprezentacija Srbije i Rumunije.

Novinarima su se obratili, Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika, Milorad Krivokapić, predsednik VSS i Zoran Avramović, Izvršni direktor VSS.

Meč je zakazan za utorak, 14. novembar, sa početkom u 19 časova. Proletos je reprezentacija Srbije igrala na zrenjaninskom bazenu i ubedljivim rezultatom savladala selekciju Nemačke, a pre meča sa „Švabama“, u najvećem banatskom gradu igrali su Srbija i Australija.

- Ukazala nam se čast da, po drugi put u ovoj godini, budemo domaćini utakmici naše vaterpolo reprezentacije. Ovo je jedan od prilika da kao lokalna samouprava i uz VSS, podignemo vaterpolo u Zrenjaninu, na viši nivo – između ostalog, rekao je Salapura i pozvao sugrađane da popune tribine i pomognu nacionalnom timu da upiše prvu pobedu u ovogodišnjoj Svetskoj ligi.

Milorad Krivokapić, prvi čovek VSS je naglasio da će, reprezentacija Srbije, sve svoje utakmice u Svetskoj ligi, kao domaćin, igrati u unutrašnjosti zemlje i da je to idealna prilika za ppularizaciju trofejnog sporta. On se zahvalio Zrenjanincima na njihovoj spremnosti da ponovo ugoste izabrani tim i najavio da će reprezentacija igrati u najjačem sastavu.

- Prvo je okupljanje posle SP u Mađarskoj i cilj u Svetskoj ligi da ono što smo radili minule četiri godine, ponovimo. Glavni zadatak je da odbranimo olimpijsko zlato iz Rija i da se radujemo na Igrama u Tokiju – kazao je Zoran Avramović.

Srpski delfini će trenirati u Beogradu i na dan utakmice, doći će u najveći banatski grad, dok će Rumuni stići dan ranije i trenirati na zrenjaninskom bazenu.

Kurir sport / waterpoloserbia.org, Foto: VSS

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Kakav paradoks! Ronaldo nabolji na svetu a 713. u Evropi!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track