BOŽIDAR MALJKOVIĆ: Nije trik, na ovakvim mestima počinju da se kuju olimpijske medalje
Foto: Saša Urošev

Ugovor o saradnji

BOŽIDAR MALJKOVIĆ: Nije trik, na ovakvim mestima počinju da se kuju olimpijske medalje

Ostali sportovi -

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković, izjavio je danas u Kikindi da je ulaganje u naše olimpijce najčistije ulaganje u sport.

On i Bojan Knežević, generalni direktor, potpisali su četvorogodišnji ugovor o saradnji kojim je "Trik" postao zvanična grickalica Olimpijskog tima Srbije.

- Nije trik. Na ovakvim mestima počinju da se kuju olimpijske medalje. Ulazak ovog brenda u našu olimpijsku porodicu je veoma važan. Biće to partnerski odnos, a sve ono što na tom putu ostvarimo posmatraćemo kao zajednički uspeh - rekao je Maljković i dodao da se u Kikindu uvek rado vraća, bar jednom godišnje:

-Poslednji put je povodom mog dolaska bio tužan. Bilo je to kad nas je napustio moj košarkaški učitelj i počasni građanin Kikinde, Ranko Žeravica - naveo je Maljković i ukazao da je u današnje vreme jako teško da se obezbedi novac za sport:

- To mogu samo ljudi koji razumeju svetu ideju olimpijzma. Mi taj novac stavljamo u funkciju Ivane Španović, Milice Mandić, naših košarkaša i odbojkaša - rekao je Maljković.

Odlučeno je i da se Opštoj bolnici i Službi za fizikalnu i sportsku medicinu donira oprema za salu za kinezi terapiju:

- Sport jeste najbolji izvozni brend Srbije. Kikinda je iznedrila veliki broj vrhunskih sportista. Gradska uprava posvećena je razvoju sporta - ocenio je gradonačelnik Kikinde Pavle Markov.

Saša Urošev

Foto: Saša Urošev

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Kakav paradoks! Ronaldo nabolji na svetu a 713. u Evropi!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track