NEVIĐENA DOMINACIJA SRPSKE ATLETIČARKE: Ivana Španović šije sve muškarce!
Foto: Reuters

Zverka

NEVIĐENA DOMINACIJA SRPSKE ATLETIČARKE: Ivana Španović šije sve muškarce!

Ostali sportovi -

Naša skakačica udalj, kada je reč o takmičenjima u dvorani u obe konkurencije, najbolja na planeti po broju bodova na IAAF listi u 2017.

Ivana Španović, najbolja srpska atletičarka, zvanično je na vrhu IAAF (Svetska atletska federacija) liste u celoj zimskoj sezoni 2016/17!

Naša skakačica udalj ostavila je iza sebe sve atletičarke sveta, ali ono što njenom rezultatu daje posebnu težinu jeste podatak da je uspešnija i od svih takmičara u muškoj konkurenciji.

foto: Reuters

Kraljica srpske kraljice sportova osvrnula se na uspehe koje je postigla i istakla da je očekivala nešto bolje rezultate na otvorenom:

- Mnogim atletičarima je nastup pred domaćim navijačima veliki pritisak, ali meni nije bio. Naprotiv. Posle 7,24 na Evropskom prvenstvu u Beogradu u dvorani, mislila sam da ću tu daljinu da jurim i na otvorenom. Računala sam da se pogode vremenski uslovi, povoljan vetar. Ali zbog povrede nisam uspela to da odradim - kaže Ivana za Kurir, pa dodaje:

- Sve u svemu, odlična godina!

Kada smo Ivanu upitali kakav je osećaj biti bolja od svih atletičarki, a posebno atletičara na planeti, uz osmeh nam je rekla:

- Šta da vam kažem. Super je osećaj, nisam razmišljala o tome da bih mogla da se takmičim s muškarcima.

Gojko Filipović - Foto: Reuters

foto: Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO:Ovo je razlika između Srba i Amerikanaca. Oni zarađuju i od poraza

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track