TRADICIJA SE NASTAVLJA: Pet godina akcije Sport u škole na Sajmu sporta!
Foto: Nebojša Mandić, Marina Lopičić

Savez za školski sport Srbije

TRADICIJA SE NASTAVLJA: Pet godina akcije Sport u škole na Sajmu sporta!

Ostali sportovi -

Projekat je realizovan u više od 200 škola, ponosno ističe generalni sekretar Savić

Sportska Srbija nestrpljivo čeka 24. novembar, kad će početi trodnevni Međunarodni sajam sporta u Beogradu, a pregršt aktivnosti na ovoj tradicionalnoj manifestaciji imaće i Savez za školski sport Srbije.

Nedavno je održano završno prvenstvo Srbije u plivanju, 22. i 23. novembar planirani su za završnicu republičkog takmičenja u stonom tenisu, a onda za vikend sledi sumiranje čitave godine i prezentacija nove na prestižnom Sajmu sporta.

- Pred nama je još jedan Sajam sporta, za nas, kao i svake godine, odlična prilika da prezentujemo programe i rezultate Saveza, kao i da najavimo dešavanja u sledećoj godini. Akcenat ćemo staviti na prezentaciju projekta „Sport u škole“, koji je krenuo s radom 2012. godine i koji se danas realizuje u više od 200 škola širom Srbije, omogućavajući deci uzrasta od prvog do četvrtog razreda da se besplatno bave sportom. Sajam je odlična prilika i za naše đake reportere, koji će, siguran sam, naići na mnoge sportiste i sportske funkcionere kako bi sledeći broj našeg informatora Plamenko bio sve bolji i čitaniji. Velika je stvar što je Ministarstvo omladine i sporta pokrovitelj celokupnog događaja i što je ulaz za sve besplatan - istakao je Uroš Savić, generalni sekretar Saveza za školski sport Srbije.

G. A. - Foto: Marina Lopičić; Nebojša Mandić

Promocija

SP „3 NA 3“ U BEOGRADU

Na Sajmu će biti predstavljeno i Svetsko školsko prvenstvo u basketu „3 na 3“.

- Takmičenje će se održati u Beogradu krajem juna sledeće godine. Ovaj atraktivni sport najnoviji je član porodice sportova koje je MOK prepoznao i kao takav prvi put će se pojaviti na Olimpijskim igrama u Tokiju, što je razlog više da ga promovišemo kroz školski sport - zaključio je Uroš Savić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track