(VIDEO) GEST KOJI POGAĐA PRAVO U SRCE: Celivao leš svog najvećeg rivala, a slika tog trenutka obišla je planetu
Foto: Pritnscreen

VELIKI PRIJATELJI

(VIDEO) GEST KOJI POGAĐA PRAVO U SRCE: Celivao leš svog najvećeg rivala, a slika tog trenutka obišla je planetu

Ostali sportovi -

Legendarni turski dizač tegova Naim Sulejmanoglu preminuo je u 50. godini, a njegovoj sahrani prisustvovao je veliki broj poštovalaca njegovog lika i dela, ali i najveći rival.

Turski dizač tegova preminuo je usled problema sa cirozom jetre, a uprkos velikim naporima lekara, kao i transplataciji, njegovo srce nije izdržalo.

Na poslednjem oproštaju od legendarnog sportiste pojavio se i njegov najveći rival Valerios Leonidis. Na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine Grk je Naimu bio jedini rival.

Atmosfera je bila paklena, a u borbi dvojice velikana čak tri puta u pet minuta su padali svetski rekordi

Sulejmanoglu je podigao 187,5 kilograma, a dok Leonidis nije uspeo da podigne 190 kg. Grk je zaplakao, a turčin ga je prvi tešio.

"Tužan sam zbog njegove smrti, a još tužniji jer zbog teške finansijske situacije ne mogu da dođem na njegovu sahranu", rekao je Leonidis, a onda su regaovale turske vlasti i platile troškove putovanja.

"Ovo je veliki gubitak za sportski svet. Svaki trenutak koji sam proveo sa njim bio je dragocen, pa čak i ta Atlanta. Sećam se da sam mu na zlatu čestitao rečima 'Najbolji si'. Znate li šta mi je on odgovorio? 'Ne, mi smo najbolji' ", ispričao je Leonidis.

kurir.rs / kurir sport

foto: Printskrin

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV SPORT UŽIVO! Miroslav Đukić postao trener Crvene Zvezde?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track