BOKSERSKI SPEKTAKL U BEOGRADU: Goreće Arena za Zlatnu rukavicu
Foto: Promo

Borilački sportovi

BOKSERSKI SPEKTAKL U BEOGRADU: Goreće Arena za Zlatnu rukavicu

Ostali sportovi -

Odavno u Srbiji jedan bokserski spektakl nije pobudio takvo interesovanje publike i sportske javnosti kao turnir „Zlatna rukavica“ koji se održava ovog vikenda u „Štark Areni“. Ova jubilarna šezdeseta, okupila je boksere iz dvadeset zemalja iz celog sveta, među njima i selekcije Kine i Rusije.

Predsednik organizacionog odbora „Zlatne rukavice 2017“ je gradonačelnik Beograda Siniša Mali, pod čijim pokroviteljstvom se i održava ovaj spektakl. Zahvaljujući pokroviteljstvu Grada Beograda ulaz je besplatan za sve ljubitelje plemenite veštine.

Veliko interesovanje publike privuklo je prisustvo legendi nekadašnje SFR Jugoslavije. Mirko Puzović je predsednik žirija, u kome su još velikani ringa Dragomir Vujković, Ace Rusevski, Milivoj Labudović, a posebno je iznenađenje dolazak Damira Škara posle 28 godina. On je osvajač olimpijske medalje u Seulu.

Škaro je neposredno po sletanju na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ izjavio:

"Ovo je za mene dirljiv momenat, susret sa drugovima iz reprezentacije nekadašnje Jugoslavije. Posle toliko godina sam se video sa Rusevskim, Vujkovićem, Puzovićem i Labudovićem. Zajedno smo trenirali, borili se litre znoja prolivali na pripremama, a onda se borili za medalje. I sada nas povezuje ista stvar kao pre trideset godina, a to je Zlatna rukavica".

foto: Promo

Pored ringa će biti i Ivan Tasovac, direktor Filharmonije, a za finale se najavljuju mnoge ličnosti iz javnog, kulturnog i sportskog života Beograda.

Posebno interesovanje pobudio je nastup ruske reprezentacije, trenutno najbolje selekcije na svetu, predvodjene kapitenom Vladimirom Uzanovim, velikom nadom Ruskog boksa.

U kvalifikacijama teškasi su oduševili beogradsku publiku, a Babić je već izborio nastup u finalu. Finale je na programu 25. novembra 2017. sa početkom od 19 časova u beogradskoj "Štark Areni".

foto: Promo

Kurir sport, Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track