RUKOMETAŠICE SRBIJE U ŠOKU: Spore smo i trome ali idemo u Tokio 2020!
Foto: EPA

Jedan poraz zasenio pet sjajnih mečeva

RUKOMETAŠICE SRBIJE U ŠOKU: Spore smo i trome ali idemo u Tokio 2020!

Ostali sportovi -

Sanja Damnjanović: Činilo se da smo u dobroj formi, a baš sad smo zakazale. Dragana Cvijić: Loš dan zasenio je sve lepo što smo postigle do tada

Tuga, šok i neverica... A kako drugačije nego baš ovako opisati atmosferu u taboru ženske rukometne reprezentacije Srbije.

Naše dame razbijale su u grupnoj fazi, s prvog mesta na tabeli ušle u osminu finala, da bi već u prvom meču nokaut faze bile eliminisane sa Svetskog prvenstva.

Ranom ispadanju sa šampionata u Nemačkoj radovale su se samo Crnogorke, koje su slavile u ovom meču sa 31:29.

Golman Marija Čolić

TEŠKO NAM JE, ALI IZDRŽAĆEMO

Golman reprezentacije Srbije Marija Čolić istakla je da je njoj i devojkama jako teško posle poraza i da joj je žao što reprezentacija ovaj put nije mogla više da obraduje naciju.

- Žao nam je što nismo uspeli da vas još više obradujemo, teško jeste, ali izdržaćemo. Na dobrom smo putu i nećemo odustati od našeg cilja, hvala sto ste verovali u nas. Kao što sam rekla - vratiće nam se sve ovo. Hvala devojkama, za mene su najbolje, idemo dalje - izjavila je Čolićeva.

Verujte u ovaj tim

Dragana Cvijić bila je najbolja u ovom susretu protiv devojaka koje vrlo dobro poznaje, jer je u crnogorskoj Budućnosti provela šest godina.

- Bez obzira na sve, ponosna sam na svoj tim. Odigrale smo pet sjajnih mečeva, ali ovaj jedan loš dan je presudio sve. Tužne smo zbog poraza, ali naš cilj ostaje uspeh na Olimpijskim igrama u Tokiju. Naučićemo dosta posle ovog poraza i vidimo se na Evropskom prvenstvu naredne godine u Francuskoj. Ja verujem u ovaj tim i mislim da može mnogo i da ćemo biti učesnici Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine - izjavila je Dragana.

foto: Profimedia

Bile su bolje

I Sanja Damnjanović verovala je da ovaj tim može više i da je u dobroj formi.

- Činilo se da smo u dobroj formi, a sad smo zakazale. Bile smo spore, trome... Mada mi se čini da ni one u početku nisu bile baš brze, posle su uhvatile ritam. Ipak, bile su bolje - zaključila je Damnjanovićeva.

Anja Vukašinović - Foto: EPA; Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! DA LI JE VEČITI DERBI IDALJE SVETKOVINA SRPSKOG FUDBALA?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track