SRBIJA UČESTVUJE NA PRVENSTVU SVETA: Kaja i Laki plesom žele da osvoje svet
Foto: Promo

Bravo

SRBIJA UČESTVUJE NA PRVENSTVU SVETA: Kaja i Laki plesom žele da osvoje svet

Ostali sportovi -

Najbolji mladi srpski plesači učestvovaće na Svetskom prvenstvu u sportskim i standardnim plesovima za stariju omladinsku kategoriju koji danas počinje u Rigi.

Tako će na skupu najboljih među najboljima predstavnici naše zemlje imati priliku da pokažu svoje umeće u valceru, tangu, bečkom valceru, slou-foksu i kvikstepu. Srbiju će na ovom najjačem takmičenju na svetu predstavljati plesni par Katarina Avramović i Lazar Petrović, višegodišnji reprezentativci Srbije i takmičari plesnog kluba „Dare to Dance“ iz Beograda.

Katarina i Lazar na takmičenje putuju u pratnji svog glavnog trenera Ivana Mileusnića, našeg poznatog koreografa i člana upravnog odbora Plesnog saveza Srbije.

- Laki i Kaja se mesecima vredno spremaju. Mogu da kažem da nam je ovo bio cilj i da smo za ovo počeli da se spremamo još pre pet godina, kada smo i započeli njihovo plesno partnerstvo i karijeru - rekao je trener Mileusnić i dodao:

- Iza njih dvoje je jedna veoma uspešna takmičarska sezona i srećan sam što su zaslužili da otputuju i zaigraju sa najboljim parovima na svetu. Ovo je najbolji način da isprate ovu godinu i da se još bolje motivišu za sledeću. Kolega Ivan Knežević, koji je njihov koreograf i trener u standardnim plesovima, i ja, mesecima unazad smo radili na plesnom, psihičkom i fizičkom pripremanju i sigurni smo da će nas lepo i dostojno predstaviti u svetu.

foto: Promo

Na SP će, pored naših reprezentativaca, plesnog para Petrović-Avramović, učestvovati oko 80 najboljih parova iz celog sveta. Konkurencija je iz godine u godinu sve jača.

- Veoma sam uzbuđena i jedva čekam da se pojavimo na plesnom podijumu. Dosta smo se pripremali u sali i osećam da smo baš spremni - rekla je Katarina, a Lazar se nadovezao:

- Još od detinjstva i svojih prvih takmičenja sam maštao da predstavljam našu zemlju na Svetskom prvenstvu.

Kurir / S. R.

Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track