BRIGA PRED EP: Srpski rukometaši izgubili i od Rumunije
Foto: RSS

PRIPREMNI TURNIR U ŠVAJCARSKOJ

BRIGA PRED EP: Srpski rukometaši izgubili i od Rumunije

Ostali sportovi -

Reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Rumunije 21:28 (13:15) u borbi za treće mesto na "Jelou kupu" u švajcarskom Vinterturu, koji se igrao u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj.

Sastav Srbije, oslabljen povredama i izostankom igrača iz Bundeslige koji će se u nedelju priključiti nacionalnom timu, pretrpeo je i drugi poraz u dva dana, sada od rivala koga su "orlovi" eliminisali u kvalifikacijama za nastupajuće EP.

Duel sa Rumunima može se podeliti na period do 23. minuta i ostatak meča. "Orlovi" su do tog trenutka vodili 11:8 uz efikasne Marsenića, Đorđića i Markovića, te korektnu odbranu sa Cuparom među stativama.

Rumuni su serijom 7:2 rešili u korist poslednjih sedam minuta prvog poluvremena, a prednost nisu ispustili do kraja utakmice (13:15). Ponestalo je rešenja u napadu u timu Jovice Cvetkovića, pa je tim čuvenog trenera španske Barselone, Ćavija Paskvala, u 39. minutu došao do +5 - 15:20.

Vratio se srpski tim u igru golovima mladog levog beka Milana Jovanovića, ali se ispostavilo da bliže od tri gola minusa nije mogao (17:20, 18:21). Dao je srpski selektor šansu svim raspoloživim snagama osim pošteđenih Nemanje Ilića i Stefana Vujića koji nisu bili u protokolu, ali nije išlo, pre svega, u napadu.

Rumuni su rešili poslednja četiri minuta serijom 3:0 i na kraju slavili ubedljivo - 21:28.

STRELCI ZA SRBIJU: Đorđić 4, Marsenić 8, Marković 3, Crnoglavac 2, Ilić V 1, Đukić 1, Jovanović 2, Cupara šest odbrana, Ivanišević dve odbrane

Reprezentacija Srbije u nedelju se vraća u Beograd, a već popodne čeka je trening u Kovilovu u kompletnom sastavu.

(RSS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track