GDE SU ONE, TU SU MEDALJE: Zlatne tekvondistkinje navikle naciju na najsjajnija odličja
Foto: Dado Đilas

Zlatne devojke

GDE SU ONE, TU SU MEDALJE: Zlatne tekvondistkinje navikle naciju na najsjajnija odličja

Ostali sportovi -

Šampioni Trener Dragan Jović i njegove pulenke Milica Mandić, Tijana Bogdanović i Vanja Stanković na putu da promovišu beogradski Galeb u najtrofejniji tekvondo klub na svetu

MILICA MANDIĆ Najuspešnija godina u istoriji

Ova godina donela ti je dobre rezultate.

-Kad pogledam ovu godinu, i dalje mi je nekako neverovatna, ne samo što se tiče mojih rezultata već i rezultata celog kluba. Ovo je najuspešnija godina do sada, daje mi motivaciju i vetar u leđa za naredne izazove.

Plan za 2018. sigurno je već spreman.

-Prvi pik sledeće godine je u maju i tad će se održati Evropsko prvenstvo u Kazanju. Nakon toga se nastavljaju gran pri turniri. Sigurna sam da ću na svako takmičenje ići spremna.

Poželi nešto sebi i svim čitaocima Kurira.

-Poželela bih svima da budu srećni, zdravi, da vode računa o sebi i svojim voljenima. I mnogo ljubavi, lepih momenata i uspeha u sledećoj godini.

foto: Dado Đilas

TIJANA BOGDANOVIĆ Ljubav, sreća i čitanje Kurira!

Ova godina donela ti je dobre rezultate.

-Glavni cilj za 2017. godinu je bilo Svetsko prvenstvo, a s obzirom na to da nisam osvojila medalju, nisam potpuno zadovoljna. Drago mi je što i ova godina nije ostala bez većih rezultata, ali svakako da mi je žao zbog Svetskog prvenstva.

Plan za 2018. godinu sigurno je već spreman.

-Godina 2018. biće jako teška. Već u januaru me očekuje Grend slem, a takođe su uveli i još jednu gran pri seriju. Pored toga, imaćemo i Evropsko prvenstvo. Biće teška godina, ali želim da je izdržim na najbolji mogući način.

Poželi nešto sebi i svim čitaocima Kurira.

-Svim čitaocima Kurira želim srećnu Novu godinu i ostale predstojeće praznike. Mnogo ljubavi, sreće, uspeha i naravno da nastave da čitaju Kurir. Sebi želim još uspešniju 2018. godinu i uglavnom sve isto kao i čitaocima.

foto: PrintScreen

VANJA STANKOVIĆ Ponosna na svetsko zlato!

Ova godina donela ti je dobre rezultate.

-Ova godina je bila veoma uspešna za mene i vrlo sam zadovoljna postignutim rezultatima. Bilo je dosta medalja sa velikih turnira, ali svakako najveći uspeh je zlatna medalja sa Svetskog prvenstva, na koju sam jako ponosna.

Plan za 2018. godinu sigurno je već spreman.

-Sledeće godine očekuje me mnogo takmičenja, između ostalog novi turnir Grend slem i Evropsko prvenstvo, sa kojih bih takođe želela da se vratim s nekim od odličja. Od sebe očekujem da vredno radim i treniram, a ljudima koji me podržavaju mogu da obećam da ću uvek pružiti svoj maksimum.

Poželi nešto sebi i svim čitaocima Kurira.

-Sebi i svojoj porodici želim pre svega dobro zdravlje, mnogo ljubavi, sreće i uspeha, a to bih takođe u Novoj godini poželela i čitaocima Kurira.

foto: PrintScreen

DRAGAN JOVIĆ Više vremena za porodicu i prijatelje

U 2017. godini proglašeni ste za najboljeg svetskog trenera.

-Titula najboljeg trenera sveta u 2017. sama po sebi govori da je godina bila izuzetna. Moj rad se prepoznaje i ceni po rezultatima koje su postigli moji takmičari, a rezultati su zaista izuzetni u ovoj godini. Milica Mandić i Vanja Stanković zlatne medalje na svetskom prvenstvu u Koreji, Tijana Bogdanović zlatna medalja na Univerzijadi, Aleksandra Radmilović i Tijana Bogdanović zlatne medalje na timskom takmičenju na Univerzijadi, Milica Mandić srebro na EP u olimpijskim kategorijama, Nađa Savković bronza na EP u olimpijskim kategorijama. Mlađi uzrasti nisu zaostajali za seniorima. Andrea Bokan srebro na EP za kadete, a Serđa Stević zlato na EP za juniore.

Plan za 2018. godinu sigurno je već spreman.

-Sledeća godina će biti izuzetno teška, sa mnogo takmičenja i čak četiri gran prija i finalni Gran pri. Tu je i Evropsko prvenstvo za seniore, Svetsko prvenstvo za juniore, kvalifikacije i Olimpijske igre mladih. Ove godine već u februaru učestvovaćemo na Evropskom klupskom prvenstvu. Nadamo se da će i sledeća godina biti izuzetno uspešna. Na Evropskom prvenstvu u maju imamo velike šanse da budemo u prvih pet ekipa šampionata. Velika želja nam je da kvalifikujemo nekoliko takmičara za Olimpijske igre mladih, pa da tamo i osvojimo bar jednu medalju.

Poželite nešto sebi i svim čitaocima Kurira.

-Sebi želim da imam više slobodnih dana koje bih mogao da posvetim porodici i prijateljima. Čitaocima Kurira želim godinu sa manje stresa, godinu u kojoj će biti okruženi pozitivnim ljudima.

Foto: Dado Đilas, Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: OVO JE ZVEZDIN JANUARSKI RASPORED. Da li je to normalno?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track