ORLOVI SPREMNI I SILNO MOTIVISANI ZA EVROPSKO PRVENSTVO U RUKOMETU: Čeka nas pakao, ali se ne bojimo
Foto: Fonet

JOŠ 4 DANA

ORLOVI SPREMNI I SILNO MOTIVISANI ZA EVROPSKO PRVENSTVO U RUKOMETU: Čeka nas pakao, ali se ne bojimo

Ostali sportovi -

Rukometaš Nemanja Zelenović samouveren kad je reč o prvoj utakmici reprezentacije protiv selekcije Hrvatske u Splitu

Srpski rukometaš Nemanja Zelenović ubeđen je da „orlovi“ neće razočarati naciju na EP u Hrvatskoj u prvoj utakmici sa domaćinom.

Srbija i Hrvatska igraju u Splitu od 20.30 sati u petak, u prepunoj Spaladijum areni. Pre toga, izabranici selektora Jovice Cvetkovića odigraće dve poslednje pripremne utakmice protiv Slovenije, koju predvodi Veselin Vujović.

- Jedva čekamo početak Evropskog prvenstva, ali pre meča sa Hrvatima očekuju nas dva duela sa Slovencima. To će biti veoma značajne utakmice za nas jer su Slovenci treći na svetu. Imaju kvalitetnog trenera, a i mi ćemo biti bolji nego na prethodnim susretima - rekao je Nemanja Zelenović za Kurir, a potom se dotakao meča sa Hrvatima:

- Prva utakmica na EP uvek je najteža! U Splitu nas čeka paklena atmosfera, čuli smo da je dvorana rasprodata... Ne brine nas to, nema straha kod nas, spremni smo za utakmicu jer znamo gde dolazimo. Očekujem dobar rezultat, siguran sam da ćemo biti rasterećeniji od protivnika. Oni su ti koji imaju šta da izgube, mi sigurno ne.

foto: Fonet

O reprezentaciji Hrvatske srpski reprezentativac nije želeo da troši previše reči.

- Hrvatska je sila u rukometu, to je njihov drugi najpopularniji sport. Imaju kontinuitet na velikim takmičenjima, stalno su u vrhu. Dosta njihovih igrača poznajem, sa mnogima sam zajedno igrao. Neće tu biti mnogo iznenađenja sa njihove, ali ni sa naše.

Naredna dva meča Srbija igra protiv Švedske i Islanda. Tri najbolje selekcije izboriće plasman u naredni krug.

- Imamo tešku grupu. Ne verujem da bi pobeda ili poraz u prvoj utakmici trebalo da utiču na nas, da budemo u euforiji ili depresiji. I Šveđane i Islanđane moramo ozbiljno shvatiti. Želimo da prođemo grupu, a to možemo samo ako pobedimo Skandinavce - poručio je Zelenović.

Samo sport

PONOSAN NA RODNI KNIN

Nemanja Zelenović je kršni Dalmatinac, momak koji je rođen u Kninu. Zbog toga će svakako biti na meti navijača Hrvatske.

- Razmišljam samo o sportu. Ponosan sam što sam iz Knina! Ali voleo bih da ostane sve u domenu rukometa. Dugi niz godina sarađujem sa hrvatskim rukometašima, dobri smo prijatelji, Željko Musa je sa mnom u Magdeburgu - istakao je Zelenović.

Kurir / Aleksandar Radonić

Foto: Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: PARTIZANOV PRELAZNI ROK: EVO zašto je Zdjelar poželjniji od Raće Petrovića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track