LEGENDARNI ACA KNEŽEVIĆ O DEBAKLU ORLOVA ZA KURIR: Imamo biceps i triceps, ali nemamo glavu!
Foto: Printscreen

RUKOMETU, GDE SI

LEGENDARNI ACA KNEŽEVIĆ O DEBAKLU ORLOVA ZA KURIR: Imamo biceps i triceps, ali nemamo glavu!

Ostali sportovi -

Glava, odnosno mentalni sklop, najveći je problem srpskih rukometaša na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, smatra legendarni Aleksandar Knežević.

Član čuvene generacije sa braćom Peruničić, Jovanovićem, Stojanovićem i ostalima izneo je nekoliko vrlo bitnih opažanja, koja pokazuju da je Srbija trenutno u drugom rangu evropskih reprezentacija.

- Mentalno nismo jaki! To se odmah vidi. Očigledno je da nam je potrebna mentalna priprema. Na ovakvim takmičenjima glava je jednako, ako ne i važnija, od fizičke i taktičke pripreme. Što bi mi rukometaši rekli, glava je bitna koliko i biceps i triceps - rekao je direktno Aca Knežević za Kurir i dodao:

- Naši momci igraju u najboljim evropskim klubovima, što znači da imaju kvalitet. Za dobar rezultat su potrebni svi parametri koje sam naveo. Mi ih očigledno nemamo i raspadamo se kad se utakmica lomi. Vidim da su momci plašljivi, a kad se bojiš, onda ne možeš ni slabijeg protivnika da pobediš, a kamoli nekog ko je tvog ranga ili jači.

foto: EPA

Činjenica je da srpska rukometna reprezentacija dugi niz godina igra sporo i tromo, a zabrinjavajuće je da se to ne menja.

- To je večita tema! Ne igramo mi toliko sporo, ali je jasno da nismo dovoljno dobri. Ne koristimo krila kao drugi, a imamo dobre igrače. Verujem da bi to sve bilo bolje da momci imaju kontinuitet, da su uigrani i da su više vremena zajedno - kazao je bivši reprezentativac SR Jugoslavije, koji već 19 godina živi i radi u nemačkom Gepingenu.

Kurir / A. R.

Foto: Printscreen, EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: ZVEZDA I PRELAZNI ROK: Da li da očekujemo potpuni PREOKRET?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track