RAZOČARAN IGRAMA RUKOMETAŠA SRBIJE NA EP Nedeljko Jovanović: Ubila nas jurnjava za parama!
Foto: Fonet

legendarni rukometaš

RAZOČARAN IGRAMA RUKOMETAŠA SRBIJE NA EP Nedeljko Jovanović: Ubila nas jurnjava za parama!

Ostali sportovi -

Problem je dubok, danas treneri skupljaju decu kako bi nakupili novca za sebe, a ne da bi im se posvetili. Ne da bi bili pedagozi, da bi ih obučili da nose dres Srbije, kaže nekadašnji as

Ne tako davno zdušno smo navijali i radovali se uspesima koje je sa svojim kolegama postizao rukometaš Nedeljko Jovanović.

Dve svetske bronze, jedna evropska i mediteransko zlato daju mu za pravo da otvoreno govori o problemima u našem i njegovom trofejnom sportu.

- Toliko početničkih grešaka na celom prvenstvu. Osnovni problem je što je mnogo igrača prošlo ko zna kakve selekcije. Valjda su ljudi koji su vodili rukomet kod nas sve ove godine mislili da će igrači sami da se edukuju - kaže Jovanović.

Na konstataciju da u rukometu nema novca i da bi to mogao da bude razlog ovakve situacije, Jovanović „postiže gol iz kontre“.

- Ima para koje ćeš ti kao roditelj da daš trenerima. Oni skupljaju decu kako bi nakupili dovoljno novca za sebe, a ne da bi se posvetili toj deci. Ne da bi bili pedagozi, da bi obučili decu, pa da nekad dođu do nacionalnih selekcija.

foto: EPA

Normalno pitanje koje se nameće nakon četiri utakmice i tri poraza na EP jeste da li su igrači kadri da postignu nešto više od onog što smo videli.

- Nije to pitanje, stvari su dublje. Preveliki je period tavorenja da možemo da pričamo o jednom, dva, pet problema. Naše lige... i muške i ženske. Ko smo mi na mapi? Nije kriv neko sa strane nego organizacija. Imamo izbor, ili zdravi sportski način ili će, bojim se, stvari da budu još gore. Ovo je neprihvatljivo. Da ste samo videli razloge zbog kojih su igrači otkazivali. Sve je obezvređeno - zaključio je Jovanović.

foto: EPA

Realno

NE SVALJUJTE SVE NA CVETKOVIĆA

Javnost u Srbiji poslednjih dana kao glavnog krivca za loše rezultate ističe selektora Jovicu Cvetkovića. Jovanović ima nešto drugačije viđenje.

- Trener ima težinu i u dobrom i u lošem. Ne bih sve svaljivao na njega. Imali smo i mi trenere s kojima nismo bili na istim talasnim dužinama. Igrači su ti koji odlučuju. Trener može da priča, ali ako se igrač ne slaže, onda svoje zamisli sprovede u delo i donese rezultat. Ovog puta igrači to nisu uradili.

Kurir / Gojko Filipović

Foto: Fonet, EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT : BOAĆI I ČELSI - OVAKO STOJE STVARI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track