JA SAM I SRBIN I HRVAT Karabatić ponosan na korene, poručuje: Protiv Orlova ne smem da use..m
Foto: Fonet

svestan situacije

JA SAM I SRBIN I HRVAT Karabatić ponosan na korene, poručuje: Protiv Orlova ne smem da use..m

Ostali sportovi -

Rukometaš Francuske Nikola Karabatić, koji vuče korene sa naše teritorije, dao je zanimljivu izjavu pred meč sa Srbijom u ponedeljak u 18.15, i to na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj.

- Ja sam Srbin i Hrvat, imam korene u obe zemlje i na to sam jako ponosan. Francuska je moja domovina, ali mi je drago da vučem korene sa prostora SFRJ. Hrvatska je predivna, obožavam je - rekao je Karabatić.

- Svako leto sam kraj Trogira, tu imam kuću. Prijateljima je san da odu na Tajlanda, a ja im govorim da nisu normalni jer na sat i po leta od Pariza imaju najlepšu zemlju na svetu.

U Hrvatskoj ga ne vole jer je toliko puta srušio njihovu selekciju na velikim turnirima, ali Karabatić uživa veliko poštovanje.

- To je normalno, naravno da su protiv mene kad igram protiv njihove zemlje, ali čim se meč završi, brojni Hrvati žele fotku ili autogram. Ništa ne zameram, znam kako se osećaju i u tome ne vidim ništa loše.

Pred meč sa Srbijom, bio je i više nego opušten.

- Ako us... protiv Srbije, na nuli smo i možemo ispasti. Ništa nije gotovo, bilo bi dobro kada bismo mogli malo da odmorimo na tom meču - rekao je Nikola.

Kurir sport

Foto: Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Partizan rešio najveći problem. Zvezdini se gomilaju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track