TRI DANA PEHOVA ZA MLADOG SRBINA: Drugi vikend WSK master serije za zaborav!
Foto: Kurir

karting

TRI DANA PEHOVA ZA MLADOG SRBINA: Drugi vikend WSK master serije za zaborav!

Ostali sportovi -

Drugi vikend WSK master serije koji je održan na stazi Rejsvej Adrija u Italiji, najbolje je zaboravati kada je u pitanju Andrej Petrović jedini predstavnik Srbije na prestižnom takmičenju.

Aktuelnom šampionu Srbije klase Mini, tokom tri dana desilo se toliko pehova, udraca i izletanja, da je to za anale. No, mlađani Petrović se ne predaje, već iz svega izvlači pouke i sa nestrpljenjem se raduje novom takmičenju.

- Činjenica je da u polufinalnoj trci učestvuje 34 takmičara i da vlada velika gužva. U takvim situacijama mogućnost kontakta je ogromna, ali smo verovali da će proči bez istih. Posle formacijskog kruga sve je bilo spremno za start. Svi su krenuli silovito,takmičar iz Španije Garsija posle prve krivine se okrenuo i Andrej se direktno zakucao u njega. Od silne udraca dva puta se okrenuo i skoro u potpunosti ispao iz kartinga. Udario je butinom u volan i prilično je nagnječio nogu. Bogu je hvala da se nije ozbiljnije povredio kakav je udrac bio. Šasija je skroz iskrivljena, drugim rečima karting je uništen, ali ponavljam najvažnije je da je Andrej prošao bez težih povreda. Rejsvej za nama idemo dalje, pre svega putujemo kući u Beograd da se odmorimo i analizirano vikend iz kojeg nam valja izvući pouke – jasan je Srđan Petrović.

Stići do polufinala koje na programu u nedelju prepodne, podrazumeva da se tokom petka i subote kartingaši dobrano pomuče, kako bi prošli kvalifikacije i eliminacione trke.

foto: Kurir

- Posle svih peripetija koje su nas zadesile tokom petka i subote, počev od okretanja na stazi usled udranja kolega, do krivljenja šasije i problema sa karburatorom, uspeli smo da se domognemo polufinala. Kiša tokom oba pomenuta dana i izuzetno niska temperatura su bili samo propratni detalji vikenda master serije WSK u Italiji. Taman kada smo pomislili da su nevolje za nama nedeljno polufinale je bilo vrhunac svega – rezimirao je vikned senior Petrović.

Karting kao osnovna škola sportske vožnje u svetskim okvirima definitivno nije naivna priča. U konkurenciji više od 90 vozača samo u jednoj klasi proči kvalifikacije, eliminacione trke i stići do polufinala, a minulog vikenda Andrej je vozio i finale, su velika škola za svakog učesnika. Iskustva sa takvih takmičenja su nemrljiva i samo su jedna kockica više u sklapanju mozaika u karijeri svakog kartingaša koji kani da jednog dana postane vrhunski automobilsta.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track