BADMINTON: Srpski dubl bez medalje na debiju na turnirima Svetskog juniorskog kupa
Foto: Badminton savez Srbije

NISU USPELI DA SE OKITE ODLIČJEM

BADMINTON: Srpski dubl bez medalje na debiju na turnirima Svetskog juniorskog kupa

Ostali sportovi -

Srpski muški dubl Sergej Lukić, Mihajlo Tomić nije uspeo da medaljom začini sjajan debi na turnirima Svetskog juniorskog kupa.

U meču za postolje na 8th Multi Alarm Hungarian Junior International 2018, koji je od 8. do 11. februara 2018. u Pečuju okupio gotovo 150 takmičara i takmičarki iz 30-tak zemalja, Lukić i Tomić su poraženi od Slovaka Andreja Antoške i Jakuba Horaka (2:0). Prethodno naš muški par je na putu ka četvrtfinalu bio bolji od hrvatske kombinacije Luka Grubić, Borna Vadlja (2:1) u prvom kolu, te Slovenaca Klemena Lesničara i Domena Lonzariča (2:0) u osmini finala. Srpski reprezentativci su u ostalim konkurencijama na turniru u Pečuju, na kojem su bili znatno mlađi od većine takmičara i takmičarki, stali u osminama finala.

Lukić je u muškom singlu propustio prva dva kola tako da je startovao od šesnaestine finala u kojoj je bio bolji od Austrijanca Luke Frošauere (2:0). U borbi za plasman među osma najboljih izgubio je od trećeg nosioca, Moldavca Kristijana Savina (2:0). U ženskom singlu Marija Sudimac je u prvom kolu savladala domaću takmičarku Lejlu Ombodi (2:0), u drugom je uzela meru Ruskinji Veri Kramarenko, dok je u osmni finala poklekla u duelu sa Indijkom Ešitom Raju (2:0). U istoj konkurenciji Sara Lončar je zaustavljena rundu pre Sudimčeve pošto je posle pobede nad Hrvaticom Laurom Horvat (2:0) u prvom kolu izgubila u drugom, posle velike borbe u tri seta, od Čehinje Katerine Zukaove (2:1). Tomić i Lončareva, koji su u Pečuju prvi put u ovoj kombinaciji nastupili na nekom međunarodnom takmičenju ovog ranga, u prvom kolu mešovitih dublova savladali su slovački par Andrej Antoška, Aleksandra Remenova (2:1), ali su u borbi za četvrtfinale poraženi od Škota Adama Pringlea i Rajčel Andrev (2:1). Sudmčeva i Hrvatica Inga Sadaić u osmini finala ženskih dublova, u kojem su bile slobdone u prvom kolu, izgubile su od Austrijanki Serene Au Jong i Sabrine Herbs (2:1).

"Zadovoljan sam igrom svih igrača, a pogotovo takoreći 'novajlija' Mihajla Tomića i Sare Lončar, jer nisu imali respekta prema starijim i iskusnijim igračima. Zaustavljeni su posle uzbudljivih mečeva u tri seta, protiv igrača koji su kasnije osvojili medalje.Tomić je u dublu sa Lukićem prikazao odličnu igru i samo su nijanse odlučile da ostanu bez medalje. Lončareva je u singlu iznenadila i "otkinula" set potonjoj osvajčici medalje. U mešovitom dublu su u izvanrednoj igri poraženi od Škota, osvajača bronzane medalje na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu za igrače do 17 godina. Za Lukića je konkurencija u singlu bila prejaka, ali ima pomaka u njegovoj igri, i na ovakvim turnirima stiče dragoceno iskustvo. Sudimčeva je pružila veoma dobru igru u singlu, ali je u trećem kolu izgubila od Indijke Raju, pre svega zbog svojih grešaka i zbog toga jer je precenila protivnicu, zbog činjenice iz kakve badminton sile dolazi. U dublu sa Ingom naletele su na raspoloženi austrijski par, gde se u brzoj i snažnoj igri, koju su diktirale protivnice nisu snašle. Sve u svemu čestitam igračima na dobroj igri, turnir je bio veoma koristan i nastavljamo sa ispravljanjem nedostataka", kazao je trener Dragan Antić.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću naših predstavnika na 8th Multi Alarm Hungarian Junior International 2018 na kojem su sudili Kristina Jovin i Marko Bubalo.

kurir.rs / kurir sport

foto: Badminton savez Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track