(VIDEO) KAKAV ŠOK NA ZOI! Već podelili medalje, a onda je doletela češka senzacija i otela ZLATO!
Foto: AP

NEVEROVATNO IZNENAĐENJE

(VIDEO) KAKAV ŠOK NA ZOI! Već podelili medalje, a onda je doletela češka senzacija i otela ZLATO!

Ostali sportovi -

Češka skijašica Ester Ledecka na senzacionalan način osvojila je zlatnu medalju u superveleslalomu na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Trijumf Ledecke je najveće iznenađenje na Zimskim olimpijskim igrama. Osvojila je zlato sa stotinkom prednosti u odnosu na favorizovanu Ani Fajt iz Austrije. Dok je bronza pripala Tini Vajrater iz Lihtenštajna.

foto: AP

Čehinji je najbolji plasman u dosadašnjoj karijeri u superveleslalomu bilio 19. mesto prošle sezone. Ove sezone je osvojila sedam bodova u superveleslalomu, a sada je u Pjongčangu šokirala skijaški svet.

Mlada Čehinja je sa starta krenula kao 26. nakon što su glavne favoritkinje završile trku. Smatralo se da su medalje već podeljene. Austrijanka Fajt je već primala čestitke za odbranu olimpijskog zlata... Niko nije ni slutio da se nešto može promeniti do kraja. Onda je usledio šok.

foto: AP

"Mislila sam da sam osvojila zlato. Za mene je veliko iznenađenje rezultat Ledecke. Čestitam joj na odličnoj vožnji" šokirana je bila Fajt.

Ledecka do sredine staze nije bila ni blizu vrha, ali sjajna vožnja u donjem delu ledene padine donela joj je neverovatan rezultat.

Kada je videla svoje vreme na cilju, Čehinja se potpuno oduzela i zaledila. Njena reakcija jasno govori kakvu senzaciju je napravila.

foto: Printscreen

"Kada sam prošla kroz cilj, mislila sam da je u pitanju greška. Pomislila sam, ma u redu sad će promeniti vreme... Ali ništa se nije dogodilo, samo su odjednom svi počeli da vrište i onda sam pomislila - ovo je čudo", rekla je Ledecka.

Kuri sport, foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) Skijaš rušio snimatelje kao kegle u bilijaru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track