(FOTO, VIDEO) LJUBAV JE POBEDILA: Iza njihovih ljubavnih priča krije se prava životna DRAMA
Foto: Profimedia

strastvene zimske olimpijske igre

(FOTO, VIDEO) LJUBAV JE POBEDILA: Iza njihovih ljubavnih priča krije se prava životna DRAMA

Ostali sportovi -

Na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu takmiče se tri bračna para.

U Pjongčangu nastupa desetak ljubavnih parova, ali ova tri su po mnogo čemu posebna:

Aleksa Šimeka Knijerim i Kris Knijerim

foto: Profimedia

Kod parova u umetničkom klizanju nije neobično da su i emotivno povezani, međutim, Amerikanci Aleksa i Kris su jedinstveni. Nihov nastup za Dan zaljubljenih se nije završio medaljom, ali jeste poljupcem. Zajedno nastupaju od 2012 godine, a trenira ih Dalila Sapenfild, koja ih je i venčala pre dve godine.

Ta 2016. im je bila u mnogočemu prelomna, jer je Aleksi dijagnostifikovana opasna bolest probavnog sistema. Bila je na tri operacije, izgubila devet kilograma i karijera je bila pod znakom pitanja. Međutim, nisu želeli da se predaju. Uspela je da se vrati klizanju i zajedno su izborili nastup na Olimpijskim igrama.

Džozi Morison i Deni Morison

? exploring with my forever valentine ?: @giljunio

A post shared by Josie Morrison (@morrjosie) on

Kanadski brzoklizački par Džozi i Deni Morison venčali su se prošle godine, a medeni mesec planiraju nakon Olimpijskih igara. Deni je pre četiri godine u Sočiju uzeo srebro i bronzu, ali je 2015. imao tešku nesreću sa motorom. Polomio je grudnu kost, pokidao ligamente... Uz bolnički krevet sedela je devojka iz njegovog tima Džozi. Tada nisu bili par, ali je on rekao medicinskoj sestri da će mu biti žena. Ubrzo su počeli da se zabavljaju.

Walking through life with him like .. ?

A post shared by Josie Morrison (@morrjosie) on

Godinu dana nakon nesreće njih dvoje su zajedno vozili bicikle. Džozi je primetila da se Deni čudno ponaša i odvela ga u bolnicu. Pretrpeo je moždani udar. Iako se dugo oporavljao, uspeo je da se kvalifikuje na igre u Pjongčangu.

Džejmi Grojbel i Kristijan Poser

foto: Profimedia

Amerikanka Džejmi Grojbel i Nemac Kristijan Poser već su na drugim bračnim ZOI. Njih dvoje voze bob za svoje zemlje. Upoznali su se 2012. godine.

Nekoliko meseci su razgovarali uz pomoć "Google translatora" a na leto 2014. godine su odlučili da se venčaju. Upravo te godine, u Sočiju, Džejmi je osvojila bronzanu medalju, a njen suprug je bio peti. Više nikome nije čudno kada vide takmičarku u američkoj opremi kako navija na stazi za Nemačku.

Kurir sport, foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! ČUDA SE DEŠAVAJU! Partizan je dokaz tome!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track