(VIDEO) SENZACIJA GODINE STIŽE SA ZOI: Snouborderka pobedila u skijanju na pozajmljenim skijama
Foto: Printscreen

kraljica

(VIDEO) SENZACIJA GODINE STIŽE SA ZOI: Snouborderka pobedila u skijanju na pozajmljenim skijama

Ostali sportovi -

Najveća priča Zimskih olimpijskih igara postala je Estera Ledecka, 22-godišnja Čehinja koja je bila totalni autsajder u alpskom skijanju, disciplina superveleslalom. A na kraju je osvojila zlato.

Stotinku prednosti ispred olimpijske pobednice iz Sočija u istoj disciplini, Australijanke Ane Veit, imala je Ledecka. Bronzana bila je Tina Veirater iz Lihtenštajna.

Nikada u karijeri Ester nija bila niti blizu podijuma, najbolji plasman u superveleslalomu bila su joj dva 19. mesta iz Garmiša 2017. godine i Lejk Luisea 2016. godine, dok iz spusta ima jedno sedmo mesto iz Lejk Luisa prošle godine.

Ahoj, uvidíme se ve středu?? ?? @adidas #zona #adidas

A post shared by Ester Ledecká (@esterledecka) on

Što je još neverovatnije, ona je zapravo svetska prvakinja u snobordu u paralelnom veleslalomu iz Siera Nevade prošle godine, srebrna iz paralelnog slaloma, gde takođe ima svetskih naslova iz 2015. godine. U tim će disciplinama loviti zlato na ovim Igrama. Ako uspe, biće to najveća priča ne samo ovih ZOI.

Za bajku češke skijašice/snouborderke zaslužna je i Amerikanka Mihaela Šifrin, ona joj je navodno pozajmila skije za spust. Priča je toliko neverovatna da su mnogobrojni svetski mediji već proglasili Vejt za olimpijsku pobednicu u spustu.

Toliko je takav rasplet bio nemoguć da 22-godišnja devojka iz Češke, koja u alpskom skijanju nastupa onako, za svoj gušt, osvoji medalju, a kamoli zlato.Kada je ušla u cilj u ''zelenom'', ni sama nije mogla da veruje. Na kraju su se svi morali izvinjavati, zlato ide u Prag.

''Kada sam prošla cilj mislila sam da se radi o greški. Mislila sam, ma u redu sada će promeniti vreme, malo ću pričekati da dodaju koju sekundu na moje vreme. Ali, ništa se nije dogodilo, samo su svi počeli vrištati i onda sam pomislila-ovo je stvarno čudno.'' rekla je Ledecka.

#vednevnoci #pyeongchang2018

A post shared by Ester Ledecká (@esterledecka) on

Kurir sport

Foto: Printscreen/Instagram

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! ČUDA SE DEŠAVAJU! Partizan je dokaz tome!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track