ZOI: Zlato za Mirera, Vukićević i Stevović bez plasmana
Foto: EPA

Slalom

ZOI: Zlato za Mirera, Vukićević i Stevović bez plasmana

Ostali sportovi -

Švedski skijaš Andre Mirer osvojio je zlatnu medalju u slalomu na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, dok srpski predstavnici Marko Vukićević i Marko Stevović nisu uspeli da završe trku.

Mirer je do trijumfa došao u vremenu od jednog minuta, 38 sekundi i 99 stotinki, što mu je najbolji rezultat u karijeri.

On je na taj način postao prvi Švedjanin koji je postao olimpijski šampion u skijanju posle 38 godina, kada je Ingemar Stenmark u Lejk Plesidu osvojio zlata u slalomu i veleslalomu.

Srebrnu medlaju osvojio je Švajcarac Ramon Cenhojzern sa 34 stotinke zaostatka, dok se bronzanim odličjem okitio Austrijanac Mihael Mat sa 67 stotih delova sekunde zaostatka za Mirerom.

Današnju trku obeležile su greške glavnih favorita za osvajanje medalja. Prvo je od trke odustao dvostruki osvajač odličja s igrama u Pjongčangu Austrijanac Marsel Hiršer, koji je trku završio već posle nekoliko kapija u prvoj vožnji, da bi potom i Norvežanin Henrik Kristofersen u drugoj vožnji odustao. On je posle prve vožnje bio na liderskom mestu, ali na kraju nije uspeo da osvojil zlato, jer je pogrešio u drugoj vožnji.

Srpski skijaši Marko Vukićević i Marko Stevović nisu uspeli da završe prvu vožnju, pa su tako ostali bez plasmana u slalomu.

Takmičenja u skijanju završiće se u subotu, kada je na programu alpska kombinacija.

Kurir sport/Beta, foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track