(VIDEO) SKANDAL U BADMINTONU: Dva igrača tri godine nameštali svoje mečeve! Sleduje im najveća kazna u istoriji sporta
Foto: Printscreen

strašno

(VIDEO) SKANDAL U BADMINTONU: Dva igrača tri godine nameštali svoje mečeve! Sleduje im najveća kazna u istoriji sporta

Ostali sportovi -

Dvojica malezijskih igrača badmintona, bivši juniorski prvak sveta Zulfadi Zulfili i Tan Čun Seonf moraće da se brane od čak šest optužnica za nameštanje utakmica u ovom sportu.

Svetska badmintonska federacija obojicu će izvesti ispred tročlane komisije kako bi imali priliku da objasne svoju stranu priče.

''Postoji šest optužnica protiv njih, a jedna od nameštenih utakmica dogodila se u Koreji na Gradn Priju'', rekao je advokat badmintonskog saveza Malezije Jadaiš Čandra.

Ako ih proglase krivim preti im doživotna suspenzija iz badmintona što bi bio prvi takav slučaj u istoriji ovog sporta. Prema pisanju ''THE NEW STRAITS TIMESA'', obojica su optuženi za nameštanje utakmica na šest turnira između 2013. i 2016. godine.

Dvojac je pao nakon što se u SBF javio jedan od igrača i rekao kako su mu osumnjičeni prišli s ponudom da preda meč. Advokat Čandra tvrdi da ima četiri svedoka iz tri različite zemlje koji tvrde isto.

''Četiri svedoka dala su svoje izjave, a pred osumnjičene su iznete optužbe po kojima su optuženi. Oba igrača sarađuju sa istražiteljima'', rekao je Čandra.

Ako dvojac zaradi doživotnu suspenziju neće smeti učestvovati niti u jednoj aktivnosti povezanoj sa badmintonom što uključuje igranje, treniranje i učestvovanje u nekoj od organizacija vezanih za ovaj sport.

Kurir sport

Foto: Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) DA LI JE OVO NAJGLUPLJI ILI NAJŽEDNIJI GOLMAN NA SVETU?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track