VESELIN VUJOVIĆ OŠTAR: Biti selektor Srbije je najveća kazna!
Foto: Profimedia

Blato u rukometu

VESELIN VUJOVIĆ OŠTAR: Biti selektor Srbije je najveća kazna!

Ostali sportovi -

Dolazite u nešto što je toliko umlaćeno, isprljano, da vi ne možete to blato sprati. Pametan sačeka da se blato osuši, pa ga sastruže

Legenda našeg i svetskog rukometna Veselin Vujović tvrdi da se nekada trofejni sport nalazi u velikom blatu i da ne vidi izlaz iz krize.

Vujović je ocenio da je mesto selektora Srbije zapravo prava kazna za svakog stručnjaka.

- Dolazite u nešto što je toliko umlaćeno, isprljano, da vi ne možete to blato sprati. Pametan sačeka da se blato osuši, pa ga sastruže. Niko više nije svestan šta je kriterijum da neko bude selektor. Kod nas u ovom trenutku je više kazna nego čast i privilegija. Mi nemamo cilj, nemamo strategiju, nemamo poverenja. U rukometu nemamo nikoga za koga možemo da se vežemo, da kažemo to je osoba koja će nas povući. Došli smo u situaciju iz koje ja lično ne vidim izlaz - kazao je Vujović gostujući na Radio Beogradu.

foto: Reuters

Srpski trener smatra da je problem rukometa u Srbiji što svako može da sedi na klupi reprezentacije.

- U Srbiji imamo hiljade trenera, imamo ljude koji „sve znaju“, a kada vidite klub koji vodi neki trener s master diplomom, jer je to sada veoma važno i moderno, i onda odete da gledate njegov trening, gde klinci od 16 godina s 115 kilograma igraju samo na dva gola. Na kraju meseca se naplati članarina toj deci i to je budućnost srpskog rukometa - zaključio Vujović.

Kurir / M. N.

Foto: Profimedia, Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV SPORT) BAKA DALA NAJTAČNIJI ODGOVOR NA PITANJE: PENAL ILI NE?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track