SPEKTAKL U BEČEJU: Boban Filipović se vraća u ring, protiv Momčila Nišića bori se za titulu prvaka Srbije u profesionalnoj super teškoj kategoriji
Foto: Promo

Profesionalna revija

SPEKTAKL U BEČEJU: Boban Filipović se vraća u ring, protiv Momčila Nišića bori se za titulu prvaka Srbije u profesionalnoj super teškoj kategoriji

Ostali sportovi -

Bečej će u nedelju 11. marta sa početkom u 17 časova biti domaćin profesionalne međunarodne revije u boksu.

U meču večeri za zvaničnog šampiona države Srbije u super teškoj kategoriji rukavice će ukrstiti najbolje rangirani srpski teškaš Boban Filipović sa skorom od 23-0-0 i Momčilo Nišić sa skorom od 5-1-0.

U revijalnom delu ljubitelji boksa moći će da uživaju u mečevima najboljih srpskih boksera.

Nemanja Krstin - Darko Ristić Đorđe Marković - David Vastag Miljan Rovčanin - Dražen Janjanin Marko Nikolić - Mugurel Sebe Nikola Sjekloća - Aleks Marongiu

Spektakl će proteći u organizaciji Srpske profesionalne bokserske federacije, promoter je Žarko Žare Radović, sekretar i menadžer Srpske profesionalne federacije Luka Popović.

foto: Promo

Spektakl u Bečeju će biti svojevrsni povratak Bobana Filipovića u ring. Filipović je bio nosilac dve Evropske titule, u verzijama WBU i WBF.

- Kasne tridesete i rane četrdesete su se pokazale u svetu profesionalnog boksa u super teškoj kategoriji kao idealne godine za postizanje vrhunskih rezultata. Među najpoznatijim svetskim imenima u ovoj kategoriji možete naći puno primera za ovu tvrdnju. Što je još indikativnije više od 90 odsto super teškaša odlučuje da se povuče tek nakon što napune više od 45 godina. U konsultaciji sa svojim stručnim timom i na osnovu ličnog uverenja o dobroj formi došao sam do zaključka da mogu da pružim svoj maksimum još godinu do dve. U razgovorima sa svojim menadžerom Lukom Popovićem i par respektabilnih imena u svetu boksa odlučili smo da se vratim u ring i boksujem za naslov državnog prvaka. Ukoliko bi ostvarili ovaj cilj naš sledeći prioritet u narednih par meseci je napad na prestižnu Evropsku WBC titulu.

Filipović pomno prati dešavanja u svetu boksa i ističe da je sve više kvalitetnih boraca.

- Mislim da se u poslednjih par godina više ulaže u boks kako u amaterski tako i u profesionalni. Smatram da tu ima mnogo dobrih boksera kako u amaterskom tako i u profesionalnom boksu. U amaterskom boksu imamo puno potencijala, talenata i već dokazanih dobrih boksera. Budući da sam upućeniji u dešavanja u profesionalnom boksu, mogu da izdvojim sledeća imena: Nikolu Sjekloću, Marka Nikolića, Miljana Rovčanina, Gearda Ajetovića, Petra Maukovića, i mnoge druge.

Kurir sport

Foto: Promo

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: FSS trenira strogoću. Imaju li ove kazne smisla?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track