FILIP FILIPOVIĆ O VELIKOM JUBILEJU: Ponosan sam na staž u Ligi šampiona, kontinuitet je najvažniji
Foto: Fonet

Jubilarni gol u Ligi šampiona

FILIP FILIPOVIĆ O VELIKOM JUBILEJU: Ponosan sam na staž u Ligi šampiona, kontinuitet je najvažniji

Ostali sportovi -

Vaterpolista Pro Reka i kapiten reprezentacije Srbije, Filip Filipović, u sredu je protiv Jadrana iz Herceg Novog (10:5) odigrao svoju 136. utakmicu u Ligi šampiona i postigao 250. pogodak u ovom takmičenju, koje se ranije zvalo i Kup šampiona, odnosno Evroliga.

Filipović je u Kupu šampiona debitovao u januaru 2003. godine igrajući za Partizan, a mesec dana kasnije, u duelu sa španskom Barselonom, postigao je i prvi gol.

– Lep broj, ali je najvažnije da nastavim kontinuitet. Odlučujući golovi su najbitniji, ali ne mogu neki da izdvojim. Asistencije retko ko gleda i pamti, a one su nekada i lepše od golova. Ponosan sam na staž u Ligi šampiona, od 2003. do danas, dakle 15 godina i zbog toga mi je jako drago – rekao je Filipović.

U kapici Partizana, od 2003. do 2009. godine odigrao je 44 utakmice u Kupu šampiona, odnosno Evroligi i postigao 87 golova.

Tada je prešao u Pro Reko, za koji igra i danas, ali je dve sezone proveo i u Kragujevcu, gde je igrao za Radnički. Sa Kragujevčanima je stigao do finala ovog takmičenja 2014. godine, a na 12 utakmica postigao je ukupno 27 golova.

Igrajući za Pro Reko u Ligi šampiona, sa kojim je tri puta osvajao trofej, Filipović je na 80 utakmica postigao 136 pogodaka.

Kurir sport

Foto: Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Ove brojke ne lažu. Evo ko je bolji - Ronaldo ili Mesi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track