APEL SLOBODANA SORA: Za spas dragulja srpskog, evropskog i svetskog sporta
Foto: Saša Pavlić

Zlatni golman zove upomoć

APEL SLOBODANA SORA: Za spas dragulja srpskog, evropskog i svetskog sporta

Ostali sportovi -

Muke kroz koje Vaterpolo klub Partizan prolazi ne ostavlja ravnodušnim nikoga kome je najtrofejniji srpski sport prirastao srcu, pa je normalno da akciju sajta volimpartizan.net podržavaju nekadašnji asovi kluba sa Banjice.

Čovek koji je svojim bravurama na golu zlatnim slovima ispisao svoje ime u istoriju crno-belih, Slobodan Soro još jedan je u nizu asova koji apeluju da se pomogne sedmostrukom prvaku Evrope, ali i samom vaterpolu u Srbiji.

"U vaterpolu sam 27 godina. Igrao sam u deset različitih klubova u pet zemalja. U Partizanu sam proveo devet godina, od čega dve na početku i sedam pri kraju svoje karijere. Po onome što sam video i doživeo, mogu da kažem i sa sigurnošću da tvrdim da je VK Partizan najbolji vaterpolo klub na svetu. Isto tako znam da veliki deo svetske vaterpolo javnosti deli moje mišljenje" kaže Soro i dodaje:

"Kada se u obzir uzmu rezultati, omladinska škola, igrači koje je Partizan napravio ili formirao, a kasnije i njihov doprinos u uspesima reprezentacije, sistem koji su mnogi pokušali da isprate, odnosno neuspelo iskopiraju, organizacija u klubu... Kada je sve ispraćeno finansijama, treneri koji su pravili ili formirali sistem rada, publiku, sportsku kulturu i još puno toga što bih mogao da dodam, zaključak se sam nameće. Vaterpolo klub Partizan je dragulj srpskog, evropskog i svetskog sporta", poručio je proslavljeni golman, koji je čuvao mrežu crno-belih u svim najvećim takmičenjima i sa svih ima osvojen bar po jedan trofej.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track