BJELICA TRAGIČNO NASTRADAO: Bivši golman Proletera i trener Vojvodine poginuo u saobraćajnoj nesreći
Foto: Privatna Arhiva

In memoriam

BJELICA TRAGIČNO NASTRADAO: Bivši golman Proletera i trener Vojvodine poginuo u saobraćajnoj nesreći

Ostali sportovi -

Željko Bjelica (53) iz Zrenjanina, radnik kompanije NIS, i bivši golman zrenjaninskog Rukometnog kluba "Proleter", poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak uveče na putu između Zrenjanina i Melenaca, kod raskrsnice prema Elemiru.

Nekadašnji igrač zlatne generacije "Proletera" i učesnik finalne utakmice Kupa šampiona, koju su Zrenjaninci igrali sa Barselonom, stradao je kad se automobil marke "fijat punto", kojim je on upravljao, sudario sa kombijem "folksvagen".

Kombi je vozio Kikinđanin (67) koji je zadobio teške telesne povrede, dok su dvoje njegovih saputnika lakše povređeni.

Bolno je u Zrenjaninu, ali i čitavoj Srbiji i Crnoj Gori, odjeknula vest o pogibiji Željka Bjelice.

- Iz rodnog Nikšića je, kao supertalentovani rukometni golman, karijeru nastavio u zrenjaninskom "Proleteru". Jedno vreme igrao je i u inostranstvu, i to u Francuskoj. Bjelica je bio uspešan i rukometni trener. Svoje bogato znanje nesebično je prenosio mladim igračima u "Proleteru" i novosadskoj "Vojvodini". Iza sebe je ostavio suprugu, bivšu košarkašicu, i dvoje dece - utučeno pričaju njegovi prijatelji.

Komemoracija povodom tragične smrti bivšeg igrača i rukometnog stručnjaka, održaće se u subotu 25. februara u baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu, a sahrana je u 15 časova na Novom groblju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track