BORBA ZA EVROPSKO PRVENSTVO: Juniorska reprezentacija Srbije u američkom fudbalu u čeka Italiju
Foto: SAAF.rs

Meč je u subotu

BORBA ZA EVROPSKO PRVENSTVO: Juniorska reprezentacija Srbije u američkom fudbalu u čeka Italiju

Ostali sportovi -

Juniorski nacionalni tim Srbije u američkom fudbalu igra u subotu 6. maja u Beogradu kvalifikacioni meč za plasman na Evropsko prvenstvo protiv vršnjaka iz Italije.

Pobednik utakmice plasiraće se na šampionat Evrope koji se održava u Parizu od 14. do 16. jula. To je jedinstvena šansa za mlade sportiste i nade američkog fudbala u Srbiji da se domognu kontinentalnog šampionata, zbog čega je važnost ovog meča velika.

Stoga, 45 sjajnih momaka i reprezentativaca Srbije očekuje i podršku s tribina stadiona FK BASK, na kojem će u 17.30 početi utakmica.

Stručni štab juniorske reprezentacije Srbije, na čelu s glavnim trenerom Kostom Stojakovićem, odredio je spisak od 45 igrača koji će igrati protiv Italije za plasman na prvenstvo Evrope. Stojaković je rekao da se tokom priprema, pored kondicije i taktike, sprovodila i edukacija o ishrani, načinu treninga, o tehnici treninga mladih igrača budućih sportista, a u vezi s predstojećim duelom ostao je uzdržan.

– Uradili smo veliki posao, a videćemo da li je to dovoljno da nas odvede na evropsko prvenstvo u Pariz. Mi smo, kao i uvek, učinili sve da ove mlade momke pripremimo za važan meč. Timski duh, pomoć saigračima i vaspitanje stvari su koje ovim mladićima ne treba buditi i graditi jer oni to već poseduju. Uveren sam da će u subotu dati sve od sebe – istakao je glavni trener juniorskog nacionalnog tima.

Reprezentativcima Srbije, koji su uoči meča protiv Italije smešteni u Zemunu, upriličen je i prijem u upravi Gradske opštine Zemun. Naime, u okviru tradicionalne saradnje koju GO Zemun ima sa Srpskom asocijacijom američkog fudbala i klubom američkog fudbala Pirati, u opštinskom zdanju organizovan je prijem za juniorsku reprezentaciju Srbije.

Domaćin mladim igračima bio je član Veća GO Zemun Dragan Matijević koji je istakao da je Gradska opština Zemun u skladu sa strategijom razvoja sporta, kao okosnicom zdravog pojedinca i društva, i ovoga puta podržala mlade sportiste na putu uspeha. Matijević je pozvao sve građane Zemuna i Beograda da daju podršku reprezentaciji Srbije na putu evropskih šampiona.

Inače, GO Zemun je treći put „ispratila” nacionalnu selekciju u američkom fudbalu na neko veliko takmičenje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track