CRNO-BELI VRTIĆ PLATIO CEH NEISKUSTVU: Vaterpolisti Partizana posle drame izgubili od Egera u LŠ
Foto: Fonet

Hrabrost nije dovoljna za pobedu

CRNO-BELI VRTIĆ PLATIO CEH NEISKUSTVU: Vaterpolisti Partizana posle drame izgubili od Egera u LŠ

Ostali sportovi -

Vaterpolisti Partizana izgubili su večeras od mađarskog Egera 8:9 na "Banjici" u utakmici drugog kola Grupe B Lige šampiona.

To je crno-belima drugi poraz, dok je Eger zabeležio prvu pobedu.

Hrabro se mladi sastav Zorana Milenkovića borio sa favorizovanim gostima, ali je na kraju platio ceh neiskustvu - 8:9 (3:2, 2:3, 2:3, 1:1). U ključnim momentima, kada se meč lomio, igrači mađarski vicešampiona bili su prisebniji.

Crno-beli su uz dva gola Jakšića i jednim pogotkom Stojanovića vodili sa 3:2 posle prve četvrtine, ali je Eger naredne dve rešio u svoju korist. U uzbudljivoj završnici Stojanović je minut i po pre kraja meča doneo izjendačenje Partizanu, ali je 30 sekundi Ćuk doveo Eger u vođstvo. Jakšić je do kraja utakmica dva puta pokušavao, ali nije uspeo da pogodi gol gostiju.

Ognjen Stojanović sa četiri gola bio je najefikasniji na utakmici, a golove za Partizan postigli su i Nikola Jakšić (2), Radomir Drašović i Marko Janković.

Pogotke za Eger upisali su Norbert Hosnianski i Miloš Ćuk po dva, a po jedan Đerđo Kovač, Balaš Erdelji, Boris Vapenski i Kristijan Bedo.

Podsetimo, Partizan je u prvom kolu poražen kao gost protiv Barselonete - 5:12.

U organizaciji Altruističke mreže "Šampioni srca" Matematičke gimnazije iz Beograda utakmici su prisustvovala i osmorica dečaka iz Avganistana i Pakistana, štićenika Zavoda za vaspitanje dece i omladine iz Beograda, koji su kao izbeglice sami u Srbiju stigli iz Avganistana i Pakistana. Pre utakmice oni su bili gosti direktora vaterpolo kluba Mirka Bradajića i posetili trofejnu sobu u kojoj se čuvaju sva odličja koja je Partizan osvojio tokom šest decenija.

Crno-beli u narednom kolu gostuje Hanoveru 21. decembra, dok Eger dočekuje Pro Reko.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track