(VIDEO) DAN KADA JE SVET ZANEMEO: Godinu dana od teške nesreće i borbe za život Mihaela Šumahera
Foto: Reuters

Nemac se povredio 29. decembra prošle godine na skijanju

(VIDEO) DAN KADA JE SVET ZANEMEO: Godinu dana od teške nesreće i borbe za život Mihaela Šumahera

Ostali sportovi -
Šumaher je povredio glavu dok se u skijalištu Meribel u Francuskoj skijao van označene staze zajedno sa 14-ogodišnjim sinom

GRENOBL - Sedmostruki svetski šampion Formule jedan Mihael Šumaher povredio se pre tačno godinu dana na skijanju u francuskom Meribelu pošto je prilikom pada udario glavom u stenu.Šumaher je povredio glavu dok se u skijalištu Meribel u Francuskoj skijao van označene staze zajedno sa 14-ogodišnjim sinom. On je tada odmah helikopterom prebačen u bolnicu, a kasnije je zbog krvarenja u mozgu prebačen u komu.

Korina i Mihael Šumaher, Foto: Reuters
Korina i Mihael Šumaher, Foto: Reuters

Slavni nemački vozač je bio u bolnici u Grenoblu do septembra ove godine. On se u komi nalazio 189 dana, a potom je iz bolnice u Grenoblu prebačen na rehabilitaciju u Švajcarsku, u Lozani. Šumaher je u septembru prebačen na kućno lečenje u svoj dom u Švajcarskoj. O njemu svakodnevno brine tim lekara, a uz Šumahera su stalno supruga Korina i sin Mik i ćerka Đina Marija.

Bivši vozač F1 Francuz Filip Štrajf - inače blizak sa porodicom Šumaher, koji je i sam 1989. preživeo tešku nesreću, nakon koje je ostao paralizovan, rekao je juče da sedmostruki svetski šampion počinje da pokazuje znake oporavka.

"Šumaheru je bolje. Iako još nije počeo da govori, on komunicira ocima. Počeo je da prepoznaje članove svoje porodice - svoju suprugu i decu, ali i dalje ima velikih problema sa pamćenjem", rekao je Štrajf.Prethodnih dana pojavile su se i informacije da su sponzori napustili legendarnog nemačkog vozača, ali je te informacije demantovala njegova menadžerka Sabine Kem. Doktori veruju da bi Šumaher mogao da se oporavi u naredne tri godine.

Mesto gde je pao Šumaher, Foto: Reuters
Mesto gde je pao Šumaher, Foto: Reuters

"Potrebno nam je mnogo vremena. Ovo će biti duga i teška borba. Mihaelovo stanje napreduje shodno ozbiljnosti njegovih povreda", istakla je Kemova, koja je tako ponovila ono što je objavljeno u poslednjem saopštenju o Šumaherovom stanju. Kemova se prethodno poslednji put oglasila 23. novembra, kada je rekla da Šumaher napreduje, ali da nije moguće napraviti pouzdanu prognozu po pitanju njegovog oporavka.Šumaher je tokom boravka u bolnici dobio podršku sportista iz celog sveta, koji veruju da će slavni Nemac da se u potpunosti oporavi.

Šumaher će 3. januara da proslavi 46. rođendan. On je u karijeri vozio za Džordan, Beneton, Ferari i Mercedes. On je učestvovao na 307 trka, a ostvario je 91. pobedu. Nemac je sedam puta bio šampion F1, a poslednju trku odvezao je 2012. za VN Brazila.

http://www.youtube.com/watch?v=kEHbReCB3Bg
http://www.youtube.com/watch?v=_haGJ-NGB7s

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track