DANI RAGBIJA: Peti trofej Beograda u subotu i nedelju na Banjici
Foto: RK Rad

DANI RAGBIJA: Peti trofej Beograda u subotu i nedelju na Banjici

Ostali sportovi -

Peti međunarodni turnir u ragbiju Beogradski Pobednik 2016” i “Trofej Beograda” za mlađe kategorije, u organizaciji Ragbi kluba Rad, a pod pokroviteljstvom kompanije “Mozzart” i gradskog Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda,održaće se na stadionu Kralj Petar I, na Banjici, 18. i 19. juna 2016.godine.

Učešće na ovoj sportskoj manifestaciji potvrdilo je preko 20 klubova iz Srbije, Hrvatske, Bosne I Hercegovine, Rumunije i Bugarske.

Prema rečima Marka Jovanovića direktora turnira, ideja organizatora je promocija ragbija kao novog olimpijskog sporta, promocija Grada Beograda i Ragbi kluba Rad, kao i stvaranje novih poznanstava i utemeljenje međunarodne saradnje na dobrobit svih učesnika.

Predstojeći turnir, tradicionalno predstavlja najveći događaj u ragbi sportu u Srbiji. Okupiće se preko 300 učesnika u muškoj i ženskoj konkurenciji, u svim starosnim kategorijama, od igrača od 14 godina do prekaljenih seniora, dok će poseban kuriozitet dati dečaci i devojčice koji treniraju u sekciji "Ragbića" odnosno do 5 godina, kao i veterana, uzrasta od 35 do 80 godina.

Veterani će iskoristiti ovu priliku da prenesu duh ragbi sporta najmlađima, a svi zajedno će uživati u ragbiju.- poručuje Marko Jovanović, član Organizacionog odbora.

Ulaz je besplatan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track