DOBAR ŽREB U TAJPEJU: Košarkaši i vaterpolisti jure medalje na Univerzijadi

Srpski trio na sastanku šefova delegacija

DOBAR ŽREB U TAJPEJU: Košarkaši i vaterpolisti jure medalje na Univerzijadi

Ostali sportovi -

Delegacija Univerzitetskog sportskog saveza Srbije vratila se iz kineskog Tajpeija, gde je učestvovala na sastanku šefova delegacija zemalja učesnica 29. Letnje Univerzijade, koja se održava u drugoj polovini avgusta ove godine.

Srbiju su predstavljali predsednik USSS prof. dr Siniša Jasnić, sekretar Đoko Čučković i saradnik Stefan Kovačević.

Uz sastanke održan je i žreb za ekipne sportove, gde Srbiju predstavljaju muške reprezentacije u vaterpolu i košarci.

"Organizacioni komitet Univerzijade iskoristio je priliku da delegate upozna sa svim elementima organizacije Univerzijade, sa posebnim akcentom na procedure i pravila vezana za transport, akreditaciju, medicinsku zaštitu, ishranu i smeštaj učesnika. Svi smo obišli najznačajnije objekte koji će biti korišćeni za vreme održavanja Univerzijade. Takođe smo zadovoljni i žrebom i verujemo da će nas naši košarkaši i vaterpolisti obradovati medaljama", istakao je po dolasku u Beograd, Siniša Jasnić, predsednik USSS.

Košarkaši Srbije u grupi su sa domaćinom Kineskim Tajpehom, Mađarskom, Meksikom, Južnom Korejom i Letonijom. Za medalje u košarci boriće se 24 selekcije.

Vaterpolisti će u grupnoj fazi odmeriti snage sa Mađarskom, Kanadom i Južnoafričkom republikom. Za medalje u bazenu boriće se 16 reprezentacija.

Kako nas je obavestio sekretar USSS Čučković, u planu je i učešće naših sportista u individualnim sportovima u atletici, tekvondou, džudou i dizanju tegova. Konačnu odluku doneće UO USSS na narednoj sednici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track