Prikaži najnovije vesti
Majske nagrade, Goran Anđelković, foto: Marina Lopičić
Tradicionalno

DODELJENE MAJSKE NAGARDE: Tijana, Mihail i Duško laureati

Ostali sportovi 7

Najveće društveno priznanje u oblasti sporta uručeno je najboljima, a među nagrađenima je i urednik sportske rubrike Kurira Goran Anđelković.

Tekvondoistkinja Tijana Bogdanović, atletičar Mihail Dudaš, vaterpolista Duško Pijetlović samo su neki od dobitnika ovogodišnje Majske nagrade, najvećeg društvenog priznanja u oblasti sporta, a među nagrađenima je i urednik sportske rubrike Kurira Goran Anđelković.

Svečana dodela Majske nagrade obavljena je u Domu Narodne Skupštine Republike Srbije u organizaciji Sportskog saveza Srbije. Ceremoniju je otvorio predsednik SSS Aleksandar Šoštar u prisustvu laureata, velikog broja sportskih radnika.

- Iza nas je veoma uspešna godina, pa s toga nije bilo lako odrediti kome će pripasti prestižna Majska nagrada. Mnogo je velikih rezultata postignuto, međutim uspeh u sportu nisu samo medalje i rekordi, već je mnogo toga urađeno i van olimpijskog sporta – konstatovao je Šoštar.

Tradicionalan izbor najboljih iz oblasti sporta uveličala je Jelena Tomašević otpevavši himnu "Bože pravde".


Potvrda kvaliteta

Majska nagrada i uredniku Kurira

Da je Kurir najbolji u Srbiji, a mnogi će reći i u regionu, pokazuje ovogodišnja dodela Majske nagrade, koja je pripala uredniku sportske rubrike Goranu Anđelkoviću. Njemu je u Domu Narodne Skupštine Republike Srbije svečano dodeljeno priznanje za najboljeg sportskog novinara-urednika u zemlji.

 

Tekvondistkinja Tijana Bogdanović i urednik sportske rubrike Kurira Goran Anđelković, foto: Marina Lopičić Tekvondistkinja Tijana Bogdanović i urednik sportske rubrike Kurira Goran Anđelković, foto: Marina Lopičić

Nagrada za životno delo

Đerić: Zasluga svih nas

Nagradu za životno delo dobio je Velizar Đerić, nekadašnji ministar sporta SR Jugoslavije i aktuelni predsednik Asocijacije sport za sve Srbije.
- Ova nagrada je zasluga svih nas, od premijera i novoizabranog predsednika Aleksandra  Vučića, preko ministarstva, profesionalnog i olimpijskog sporta, do rekreativnih i kompanijskih aktivnosti koje Asocijacija sport za sve Srbije protežira u masovnom obliku – između ostalog je rekao Đerić.

 

Majske nagrade 2017.

Sportista u olimpijskom sportu: Tijana Bogdanović, Mihail Dudaš, Duško Pijetlović

Sportski funkcioner: Ana Joković, Milorad Krivokapić, Slobodan Branković

Sportski stručnjak: Dragan Donević, Milorad Dokmanac, Neven Dondur

Sportista invalid: Laslo Šuranji

Sportista u neolimpijskoj disciplini: Saida Bukvić, Igor Kovačić

Sportska organizacija: OK Vojvodina

Sportski novinar-urednik: Goran Anđelković

Sportski novinar: Slobodan Krstović

Sportski fotoreporter: Miroslav Todorović

Granski sportski savez: Vazduhoplovni savez i Rvački savez

Pedagoški radnik: Milan Pašić

Životno delo: Velizar Đerić, Miomir Mrvaljević, Velimir Aleksić, Branislav Simić, Đorđe Perišić

 

 

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurirsport