DRAMA NA BANJICI: Odbojkaši Zvezde pobedili Novi Pazar i plasirali se u finale plej-ofa
Foto: OK Crvena Zvezda

3:1 u seriji

DRAMA NA BANJICI: Odbojkaši Zvezde pobedili Novi Pazar i plasirali se u finale plej-ofa

Ostali sportovi -

Odbojkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale plej-ofa Superlige Srbije pošto su sa 3:1 savladali Novi Pazar u polufinalnoj seriji.

U četvrtom meču polufinalne serije crveno-beli su dana pobedili 3:2 (25:22, 23:25, 25:20, 19:25, 15:13) posle drame na "Banjici".

Zvezda je dva puta dolazila do prednosti u setovima 1:0 i 2:1, ali su gosti oba puta uspevali da izjednače.

Crveno-beli su na početku taj-brejka poveli sa 6:3, Pazarci su dva puta prilazili na poen zaostatka, ali se Zvezda oba puta vraćala na plus tri. Kada je domaćin poveo 14:11 i došao do tri meč lopte, učinilo se da je konačno slomljen otpor gostiju. Međutim, Novi Pazar je nastavio da se bori, dobije naredna dva poena i produži dramu (14:13).

Međutim, kod treće meč lopte Pazarci su pogrešili, pa se u finale plasirala Crvena zvezda - 15:13.

Crveno-bele je do trijumfa predvodio Aleksandar Blagojević sa 24 poena, a sledili su ga Milutin Nejić sa 17, Dušan Stojsavljević sa 15 i Nemanja Mašulović sa 10 poena.

Novopazarac Irfan Hamzagić bio je najefikasniji igrač susreta sa 27 poena, a u poraženom timu istakli su se i Marko Radosavljević sa 19, Srećko Ristić 17 i Dušan Lopar sa 10 poena.

Utakmicu u Sportskom centru Voždovac na Banjici, koja je trajala dva časa i devet minuta, pratilo je oko 200 gledalaca.

U finalu plej-ofa crveno-beli će igrati protiv Vojvodine NS seme. Šampion Srbije postaće ekipa koja prva ostvari tri trijumfa u seriji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track