EKSKLUZIVNO: Ovako izgleda Arena šest sati pre finala, spremite se za neviđeni spektakl!
Foto: Marina Lopičić

Istorijski dan za srpski sport

EKSKLUZIVNO: Ovako izgleda Arena šest sati pre finala, spremite se za neviđeni spektakl!

Ostali sportovi -
Atmosfera pred finalni meč na Evropskom prvenstvu u vaterpolu dostiže usijanje.
1 / 6 Foto: Marina Lopičić

Ekipa Kurira boravila je šest sati pred početak finala u Areni i otkrila je kako će izgledati dvorane sa proširenim kapacitetom, ali i saznala brojne zanimljivosti vezane za utakmicu Srbija - Crna Gora (17.45, RTS 1).Duh finala oseća se na svakom koraku! Podignuta je zavesa i dvorana sada deluje potpuno spektakularno. Današnji dan ostaće zlatnim slovima ispisan u istoriji vaterpola!

- Sve je spremno. Očekujemo neviđeni spektakl, istorijsku utakmicu i svim srcem smo uz naše momke - počinje priču Nemanja Marijan, generalni sekretar vaterpolo saveza Srbije.Vaterpolo je srpski sport broj jedan! Uostalom, to najbolje potvrđuju impresivni podaci koje nam Marjan otkriva.- Otvaranje šampionata na Radio televiziji Srbije pratilo je 2,9 miliona ljudi! Na svakom od mečeva naše reprezentacije bilo je između 8.000 i 11.000 gledalaca. Iskreno, to je prevazišlo sva naša očekivanja, ali smo presrećni zbog toga.Nezadovoljstvo ljudi koji su ostali bez ulazanice je potpuno razumljivo. Iz vaterpolo saveza objašnjavaju da interesovanje prevazilazi sva očekivanja.- Kapacitet dvorane je oko 16.000 mesta. Juče su u prodaju puštene preostale ulaznice, to je između 4.000 i 5.000. Eventim ima 150 prodajnih mesta, prostom računicom ako je na svakom od njih prvih 6-7 lica u redu kupilo po 4 ulaznice dolazimo do toga ih više nema! Tako da su karte planule za samo nekoliko minuta. Nažalost, šta da radimo...

Nemanja Marjan
Nemanja Marjan

Ništa onda sledeće prvenstvo organizujete na Marakani.- Ha-ha, razmislićemo o tom predlogu. Ma, koliko je interesovanje izgleda da bi i Marakana bila mala. Primera radi, juče smo imali 700 poziva za ulaznice?! Za vreme jednog sastanka dobio sam 80 poruka gde mi traže karte. To je samo meni, a još svima ostalima iz saveza - sleže ramenima Marijan.Za kraj čelnik vaterpolo saveza ima je glasnu poruku.- Srbija od ovog takmičenja mora da izvuče maksimum. Kada to kažem mislim na klubove koji su u teškoj situaciji i kojima je pomoć neophodna. Nadam se da ovo nije kraj ulaganjima u vaterpolo. Velika dobit od Evropskog prvenstva su nam dva bazena koja nam ostaju i biće deo našeg trening centra koji gradimo u Vrnjačkoj banji. To je od neprocenjivog značaja za budućnost vaterpola.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track