(FOTO) BIĆE NOVIH MEDALJA: Sportske igre mladih oborile rekorde 

Više od 50.000 školaraca na terenima širom Srbije 

(FOTO) BIĆE NOVIH MEDALJA: Sportske igre mladih oborile rekorde 

Ostali sportovi -

Na terenima Ade Ciganlije održano je Državno prvenstvo Sportskih igara mladih Srbije (SIM), čime je zaokružena brojka od 50.000 mališana osnovno školskog uzrasta koji su tokom 2016. godine učestvovale u projektu "Sportske igre mladih" pod sloganom "Živimo život bez droge jer droga uzima život".

1 / 3

"Sportske igre mladih su postale brend u Srbiji. Gradovi su se između sebe takmičili ko će imati više učesnika. Kikinda, Kraljevo, Kuršumlija i Vranje su uz Sremsku Mitrovicu, Novi Pazar, Prijepolje i Valjevo premašili sva naša očekivanja. Sve pohvale svima i veliko hvala mladim sportistima, trenerima, profesorima kao i koordinatorima SIM u svim gradovima Srbije. Zajedno smo pobedili", istakla je Ivana Jovanović, supervizor "Sportskih igara mladih", najveće manifestacije amaterskog sporta u Evropi priznate od MOK-a.

Ovogodišnje igre mladih realizovane su pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Grada Beograda, Gradskog sekretarijata za sport, Gradskog sekretarijata za obrazovanje i Sportskog saveza Beograda.

"Polako ali sigurno Sportske igre mladih menjaju život i navike dece na Balkanu u 21. veku. Održavaju se 20 godina u Hrvatskoj, u Bosni i Hercegovini traju već šest godina, a kod nas ovo je treća godina. Pohvale za organizaciju igara ove godine stižu sa svih strana. Meni je lično važno da su igre ove godine prevazišle sva očekivanja, kako u sportskom tako i u organizacionom delu. Moram da se posebno zahvalim kolegama iz Organizacionog odbora za državno SIM prvenstvo, profesorki Zorici Mijatović, trenerima Ivanu Krgoviću i Ivanu Steljiću, koji su bili deo mog sportskog tima", dodala je Ivana Jovanović.

Na finalnim turnirima u Beogradu učesvovalo je čak 950 mladih takmičara. Medalje najuspešnijima uručili su pomoćnik ministra sporta Uroš Zeković, Vladimir Pajić ispred Gradskog sekretarijata za sport Grada Beograda, kao i predstavnici sponzora i prijatelja Igara.

"Više od 250 osoba je učestvovalo u organizaciji ovogodišnjih Igara u Srbiji. Predsednik SIM Srbije Gordan Todorović, generalni sekretar Ana Stanković, sportski direktor Jovan Janković, uz ogromnu podršku izvršnog direktora SIM na nivou regiona Tihomira Gudića i pokretačku snagu i energiju idejnog tvorca i predsednika Igara na nivou regiona Zdravka Marića, igre su postale i u Srbiji brend. Samo jedan od dokaza za to je da već imamo zahteve iz mnogih delova Srbije da budu domaćini igara naredne godine. To je snaga Igara", zaključila je Ivana Jovanović.

ŠIROM SRBIJE / PLASMAN

Šah - devojčice  1. Sofija Stojanović, Vranje  2. Olivera Vlašić, Kikinda  3. Sladana Kostić, Zaječar

Šah - dečaci  1. Petar Spasić, Vranje  2. Milanko Bilić, Kikinda  3. Aleksa Alimpić, Valjevo

Stoni tenis - devojčice  1. Ivana Mršić, Kikinda  2. Milica Petričević, Vranje  3. Jelena Basarić, Nova Varoš

Stoni tenis - dečaci  1. Petar Filipović, Vranje  2. Vuk Nedeljković, Kragujevac  3. Miloš Blagojević, Požarevac

Tenis - devojčice  1. Jovana Grujić, Požarevac  2. Natalija Pejaković, Sremska Mitrovica  3. Nevena Stojković, Vranje

Tenis - dečaci  1. Lazar Milićević, Kraljevo  2. Denijal Kacapor, Novi Pazar  3. Mihajlo Stojanović - Požarevac

Između dve vatre  1. Kraljevo  2. Kuršumlija  3. Vranjska Banja

Mali fudbal  1. Radinac  2. Prijepolje  3. Vranje

Rukomet - dečaci  1. Vojvodina, Novi Sad  2. Novi Beograd  3. Studentski grad

Rukomet - devojčice  1. Crvenka  2. Novi Beograd  3. Vranje

Odbojka - dečaci  1. Veliko Gradište  2. Sremsaka Mitrovica   3. Bavanište

Odbojka - devojčice  1. Sremska Mitrovica  2. Kuršumlija  3. Batajnica

Odbojka na pesku - dečaci  1. Sremska Mitrovica  2. Prijepolje  3. Kragujevac

Odbojka na pesku - devojčice  1. Nova Varoš  2. Valjevo  3. Kragujevac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track