(FOTO) PARAOLIMPIJSKI ŠAMPION STIGAO KUĆI: Evo kako je Laslo Šuranji dočekan u Novom Bečeju
Foto: Saša Urošev

Najlepše mu među svojima

(FOTO) PARAOLIMPIJSKI ŠAMPION STIGAO KUĆI: Evo kako je Laslo Šuranji dočekan u Novom Bečeju

Ostali sportovi -

Laslo Šuranji (38), sjajni reprezentativac Srbije u streljaštvu, u rodni Novi Bečej se iz dalekog Brazila vratio sa dva odličja - zlatnom i bronzanom medaljom.

1 / 4 Foto: Saša Urošev

Tokom Paraolimpijskih igara, Laslove izlaske na vatrenu liniju sugrađani su pratili sa neizvesnošću i potajnom nadom da će u Riju zablistati. Dileme da li će njegove neosporne sportske i ljudske kvalitete Novobečejci nagraditi nije postojala od trenutka, kad je "upucao" zlato i doneo prvo, pa najsjajnije odličje na Paraolimpijskim igrama za naše streljaštvo od osamostaljenja Srbije.

Laslu je u ponedeljak klicalo nekoliko stotina sugrađana, a čestitke mu je u ime svih žitelja Novog Bečeja, uputio predsednik opštine Saša Maksimović.

"Svakom sportisti najviše imponuju čestitke sugrađana. Nisam očekivao ovako nešto", bila je prva Laslova reakcija.

"Dirnuo me je u srce doček na aerodromu Nikola Tesla. Uslediće prijemi u Beogradu, Novom Sadu i Zrenjaninu, ali je ovo nešto što nikada neću zaboraviti. Kod kuće je, ipak, najlepše", priznao je Laslo.

On je naglasio da novčane nagrade za osvojene medalje u Riju neće promeniti njegov pristup prema streljaštvu:

"Streljaštvom sam počeo da se bavim i pre nego što su ove nagrade ustanovljene. Biće mi od pomoći, ali ću sa istim žarom i dalje trenirati i braniti boje Srbije. Streljaštvo je moja velika ljubav", poručio je Laslo.

Okupljenim sugrađanima je priznao da se naporno pripremao za nastup na Paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i istakao da je veoma srećan zbog uspeha i naših drugih reprezentativaca:

"Zlatna medalja i novi paraolimpijski rekord svakako su kruna moje karijere. Za razliku od prethodnih Paraolimpijskih igara u Londonu, sada je sve bilo kako se poželeti može. Nadam se da će tako biti i za četiri godine u Tokiju".

Koban skok u reku

Kao osamnaestogodišnji mladić Laslo je ostao nepokretan prilikom skoka na glavu u reku. Tada je trenirao vaterpolo. Dve godine nije hteo da izađe iz sobe, a kamoli da ode do komšija. Međutim, u Melencima kod Zrenjanina slučajno se sreo sa jednim streljačkim trenerom. Uzeo je vazdušnu pušku u ruke, a nakon nekoliko hitaca trener mu je rekao da će biti dobar strelac. Laslo Šuranji osvojio je nekoliko stotina medalja na evropskim i svetskim takmičenjima, a sada i na Paraolimpijskim igrama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track