(FOTO) PRVI BEZBEDNJAK RUSIJE U BEOGRADU: Putinov čovek od poverenja igrao odbojku sa Vanjom Grbićem
Foto: OSS

Visoki gost

(FOTO) PRVI BEZBEDNJAK RUSIJE U BEOGRADU: Putinov čovek od poverenja igrao odbojku sa Vanjom Grbićem

Ostali sportovi -

Sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev, koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji, igrao je odbojku sa Vladimirom Grbićem, prvim potpredsednikom Odbojkaškog saveza Srbije!

1 / 3 Foto: OSS

Prvi bezbednjak Rusije Nikolaj Patrušev, čovek je od poverenja predsednika Vladimira Putina. Veliki je zaljubljenik u odbojku koju je aktivno igrao dok je bio mlad.

Pored bitne uloge u državnoj strukturi Rusije Nikola Patrušev nalazi vremena i za sport koji obožava, pa je član Upravnog odbora Odbojkaške federacije svoje zemlje. Inače, reč je o čoveku koji je 1999. godine nasledio Vladimira Putina na čelu ruske obaveštajne službe i na toj funkciji ostao je tokom dva Putinova predsednička mandata. Na mestu šefa Federalne službe bezbednosti bio je skoro devet godina, što je duže nego bilo koji drugi rukovodilac FSB, pa čak i KGB, još od vremena Jurija Andropova, koji je na čelu sovjetske obaveštajne službe bio 15 godina, od 1967. do 1982. godine.

Nikolaj Patrušev i Aleksandar Boričić, Foto: OSS
Nikolaj Patrušev i Aleksandar Boričić, Foto: OSS

Nikolaj Patrušev bio je član ruske selekcije veterana koja je u četvrtak u sportskoj hali "Vizura" na Novom Beogradu odigrala prijateljsku utakmicu sa srpskim prijateljima koje je predvodio Vladimir Grbić. U utakmici koja je obilovala lepim i atraktivnim potezima nekadašnjih majstora odbojke, Rusija je slavila s rezultatom 2:1, po setovima 21:25, 25:15 i 15:8.

Pre početka meča, Vladimir Grbić, prvi potpredsednik OSS, predao je Nikolaju Platonoviču Patruševu, poklon povodom novog susreta odbojkaških veterana Srbije i Rusije. Meč su iz poblike posmatrali Aleksandar Vasiljevič Čepurin, ambasador Rusije u Srbiji, Aleksandar Boričić, predsednik CEV, Slobodan Milošević, generalni sekretar OSS, Petar Bogunović, predsednik OSV i potpredsednik OSS, kao i Zoran Avramović, direktor marketinga OS Srbije.

Odbojkaši Srbije i Rusije, Foto: OSS
Odbojkaši Srbije i Rusije, Foto: OSS

Srbija je igrala u sastavu: Stojanović, Kozomara, Vladisavljević, Lj. Žeželj, Alić, Jeremić, Marković, D. Žeželj, Bojičić, Nestorović, Dačević, V. Grbić, a trener je bio dr Bogdan Sretenović.

Dres Rusije su nosili: Jaramenko, Gorbenko, Ali, Jerhov, Mironov, Stražnjikov, Panov i Patrušev, a trener je bio Stanislav Ševčenko, predsednik Odbojkaške federacije Rusije i potpredsednik CEV.

Meč su sudili Dejan Rogić i Miloš Rakičević.

Nikolaj Patrušev, Foto: OSS
Nikolaj Patrušev, Foto: OSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track