GEST ZA DIVLJENJE: Još jedna velika šampionka ponudila sve svoje medalje u humanitarne svrhe!
Foto: Tviter

Humanost na delu

GEST ZA DIVLJENJE: Još jedna velika šampionka ponudila sve svoje medalje u humanitarne svrhe!

Ostali sportovi -
Dragana Pešić Belojević, nekada najbolja rukometašica sveta, odlučila je da sve svoje medalje pokloni u humanitarne svrhe.

Proslavljena rukometašica je svoje medalje ponudila Humanitarnoj fondaciji Novi Beograd, čiji je osnivač bivši vaterpolo reprezentativac Aleksandar Šapić.

"Nekada najbolja rukometašica sveta, Dragana Pešić Belojević, danas je fondaciji NBG ponudila sve svoje medalje. Bravo", napisao je na svom Tviter nalogu prvi čovek Opštine Novi Beograd.

Legendarna srpska rukometašica Dragana Pešić-Belojević igrala je u beogradskom Radničkom, Budućnosti iz Podgorice, Voždovcu i ljubljanskoj Olimpiji sa kojima je osvojila više titula državnog prvaka i Kupa Jugoslavije. Poslednju sezonu u krijeri odigrala je u španskoj Tenerifi.

Najveći uspeh ostvarila je sa Radničkim trijumfom u Kupu evropskih pobednika kupova. U državnom timu je debitovala sa samo 16 godina. Bila je i kapiten reprezentacije, a osim trijumfa na Balkanijadama i Mediteranskim igrama osvojila je i srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji 1990.

Foto: Tviter
Foto: Tviter

Podsetimo, nekadašnji vaterpolo reprezentativac je u petak stavio na aukcijsku prodaju 24 medalje koje je osvojio na najvećim svetskim takmičenjima, a sav novac od prodaje će ići u dobrotvorne svrhe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track