GRBIĆ OSTAJE SELEKTOR SRBIJE: Podneo sam ostavku, ali ona nije prihvaćena
Foto: Profimedia

Ostaje na klupi nacionalnog tima do OI 2020.

GRBIĆ OSTAJE SELEKTOR SRBIJE: Podneo sam ostavku, ali ona nije prihvaćena

Ostali sportovi -
Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić izjavio je da je ponudio ostavku na tu funkciju posle neuspeha na turniru kvalifikacija za OI u Rio de Žaneiru, ali ju je predsednik OSS Aleksandar Boričić odbio.

Srbija je početkom godine igrala na kvalifikacionom turniru za OI, ali nije uspela da se izbori za plasman u Brazil. Naša reprezentacija je od 1996. godine igrala na svim OI, ali u Berlinu nije uspela da izbori vizu za Rio.Grbić je rekao da je još tokom turnira u Berlinu posle poraza od Nemačke ponudio ostavku Aleksandru Boričiću."Nudio sam ostavku Boričiću, jer nisam ispunio zadatak koji mi je zadao. Međutim, on je samo odmahnuo glavom i rekao: Prestani da se zavitlavaš, ne prihvatam tvoju ostavku, ostaješ na klupi do OI u Tokiju 2020. godine. Naravno, ako tim ne bude igrao dobro i ne bude postizao dobre rezultate, otići ću ranije jer je dobrobit reprezentacije najvažnija", rekao je Grbić za poljski sajt sportowefakty.wp.pl.

Grbić je istakao da je zahvalan Savezu na podršci i poverenju."Boričić je rekao da će učiniti sve da mi pomogne da tim postigne najbolje rezultate. Počastvovan sam što imam takvo poverenje mog saveza. Međutim, osećam i pritisak, jer to poverenje u mene moram da vratim. Moram da postignem neki uspeh sa reprezentacijom", rekao je Grbić.On se osvrnuo na poraz od Nemačke na kvalifikacionom turniru u Berlinu.

"Odmah sam se pitao šta sam uradio pogrešno. Grešili smo i tehnički i taktički. Bio sam očajan posle tog poraza. Veoma emotivno sam doživeo neuspeh u kvalifikacijama. Poslednji put nismo bili na Olimpijadi 1992. godine. To je nešto strašno. Toliko mi je bilo stalo da se plasiramo na OI da sam bio mnogo razočaran, čak i devastiran", rekao je srpski selektor.On je istakao da još mora da uči kao trener."Osećam odbojku, znam sve o njoj i još moram da učim kao trener. Nije isto biti trener i igrač. Sada mi je to jasno. Uvek krećem od sebe. Najlakše je posle neuspeha okriviti igrače, ali svi smo bili zajedno u tome. Oni ne mogu da promene nešto u svojoj igri sve dok ja ne promenim nešto u svom pristupu", istakao je Grbić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track