HIMNA BOŽE PRAVDE ZABRANJENA NA HRT: Hrvatska osudila cenzuru državne televizije!
Foto: AP

Sramota: Nisu gledali dodelu medalja

HIMNA BOŽE PRAVDE ZABRANJENA NA HRT: Hrvatska osudila cenzuru državne televizije!

Ostali sportovi -
Proradili kompleksi: Na javnom nservisu Hrvatske nije emitovana dodela medalja, ni intoniranje naše himne pre meča i nakon pobede

Hrvatska javnost ostala je uskraćena za direktan prenos ceremonije dodele medalja na Svetskom prvenstvu za vaterpoliste u Kazanju, na kojem je njihova reprezentacija osvojila drugo mesto.Javni servis naših zapadnih komšija prekinuo je prenos odmah po završetku finalne utakmice u kojoj je Srbija pobedila Hrvatsku 11:4, uz obrazloženje da se „mnogo čeka do dodele medalja“.- Najbolje je da to snimimo - bio je komentar poznatog hrvatskog TV reportera Miće Dušanovića.

Takođe, nije emitovano ni intoniranje himne „Bože pravde“ uoči utakmice. Odmah nakon skandaloznog prekida emitovanja slike iz Kazanja, upalile su se društvene mreže od silnih komentara za odluku vođstva HRT i protiv nje. Ekstremizam je bujao i u virtuelnom svetu jer su duhovi zla izleteli na videlo dana proslavom zločinačke „Oluje“. Tako je, na primer, među prvima svoju zamerku na račun HRT izneo Dejan Jović, profesor međunarodnih odnosa i nacionalne sigurnosti na Fakultetu političkih nauka u Zagrebu:- Još jedna sramota. Spremni su da ponize i hrvatsku reprezentaciju, koja je osvojila srebro, samo da ne bismo gledali Srbe pobednike. HRT, naravno, pretpostavlja da NIKO od njihovih pretplatnika ne navija za Srbiju. A još manje da ima takvih kojima su draga oba tima - napisao je Jović na Tviteru.Naravno, ni Jović nije bio pošteđen komentara koji podsećaju na ružnu zajedničku prošlost dva naroda.- Smrdljivo četničko smeće! Mrš iz Hrvatske! - poručio je neko ko se predstavlja kao Sani Anderson.

Kolindine provokacijeHRABRILA IH „OLUJOM“Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović uputila je „kockastima“ pred finale čestitku, uz poruku da su, u danima velikog slavlja, s posebnim veseljem slavili pobede u Kazanju.- Čestitamo vam na ulasku u finale i plasmanu na OI u Riju 2016, koje ste ostvarili kao prva ekipa iz Hrvatske. U danima kad slavimo pobedu i sećamo se naših branitelja, vaše uspehe slavimo s posebnim veseljem. U ime Republike Hrvatske želim vam uspeh u finalu i zahvaljujem na srčanosti i promociji naše domovine - poručila je ona.

REAGOVANJAIgor Butulija- Kazaću vam da i posle pobede treba ostati veliki. Naši momci su fantastično odigrali! Sjajan rezultat!Saša Ilić- Njihova država - njihova odluka. Stvarno je nelogično da posle toliko godina koje su prošle od naših sukoba ponovo zaoštravamo odnose na taj način. Ovo je samo sport. Srbija je sada pobedila i najnormalnija je stvar bila da se protivniku oda poštovanje prenoseći celu ceremoniju dodele medalja i intoniranje himne. Aleksandar Ćirić- To više govori o Hrvatima, ne bih da trošim reči. Što se tiče utakmice, naši su bili apsolutno dominantni i srećan sam zbog svih, posebno zbog Dejana Savića.Žarko Paspalj- Nije prvi put to što su uradili, a nije ni neočekivano. Verovao sam u pobedu naših vaterpolista, iako nije bilo jednostavno dobiti tako kvalitetnu selekciju kao što je Hrvatska.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track