HOKEJ NA LEDU Počelo SP u Rumuniji: Srbija na startu poražena od Australije
Foto: Elvar Freyr Pálsson

Veliki propusti u odbrani

HOKEJ NA LEDU Počelo SP u Rumuniji: Srbija na startu poražena od Australije

Ostali sportovi -

Seniorska hokejaška reprezentacija Srbije poražena je u produžetku od selekcije Australije sa 4:3 (1:1, 0:1, 2:1, 1:0), u prvom kolu Svetskog prvenstva Divizije II, Grupa A koje je u ponedeljak počelo u rumunskom Galacu.

Naš nacionalni tim bio je bolji rival od "Kengura", imao dominaciju tokom najvećeg dela meča, čak 44 šuteva naspram 29 rivala, ali su propusti u odbrani skupo koštali Srbiju pobede na startu takmičenja, pa je protiv Australije zabeležen drugi uzastopni poraz u "doigravanju", pošto je neuspeh zabeležen i u penal seriji na SP u Rejkjaviku 2015. godine (4:3).

"Orlovi" su uspeli da nadoknade početno vođstvo rivala i golovima Alekse Lukovića i Marka Milovanovića stignu do prednosti od 2:1 pred poslednji period igre. Ipak, na startu poslednje trećine Australija preokreće rezultat sa dva gola u samo 35 sekundi, da bi tek četiri i po minuta pre kraja Srbija uspela da poravna rezultat golom kapitena Marka Sretovića i tako zasluženo izbori produžetak. Međutim, dodatnih pet minuta rival, koji je u našu grupu stigao iz nižeg ranga (Grupa B), počeo je u "pauer pleju" i uspeo da ga iskoristi posle 77 sekundi igre u doigravanju, te "zlatnim golom” obezbedi prvu pobedu na turniru.

Tako će "Orlovi" u drugu rundu i duel sa najvećim favoritom za prvo mesto, domaćom selekcijom Rumunije (utorak, 19 časova), ući sa samo jednim osvojenim bodom, što im do kraja takmičenja praktično ne dozvoljava bilo kakav neuspeh i gubitak bodova.

U ostalim mečevima prve runde od 15.30 časova sastaju se Španija i Island, dok se u poslednjoj utakmici dana sastaju Belgija i Rumunija (19).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track