HOKEJ NA TRAVI: Balkanski karavan hokejaša stigao u Beograd
Foto: Miro JOtić

Savez hokeja na travi Beograda u akciji

HOKEJ NA TRAVI: Balkanski karavan hokejaša stigao u Beograd

Ostali sportovi -
Deca iz klubova HK „BASK“, HK „Čukarički“ i HK „Školarac“ iskoristila su boravak ovog stručnjaka i na ovom višednevnom seminaru naučila su mnoge tehničke detalje vezane za štop, dodavanje, dribling i kretanje

BEOGRAD - Evropska hokejaška federacija (EHF) sa ciljem edukacije mlađih sportista ove atraktivne i dinamične igre, pokrenula je balkanski karavan hokeja na travi, koji je posle Subotice , Novog Sada i Pančeva stigao u Beograd. Do 10. avgusta trener iz Engleske Deni Beri (Danny Berry) realizovaće treninge mlađih sportista na terenu BASK-a i na terenima JP „Ada Ciganlija“.

Deca koja su ostala u Beogradu iz klubova HK „BASK“, HK „Čukarički“ i HK „Školarac“ iskoristila su boravak ovog stručnjaka i na ovom višednevnom seminaru naučila su mnoge tehničke detalje vezane za štop, dodavanje, dribling i kretanje...

Seminar je ispred Gradskog Sekretarijata za sport i omladinu pratio gospodin Dragan Ćirić, koji se pohvalno izrazio o mladim talentima , a posebno o zastupljenosti devojčica koje je uvek privlačio ovaj dinamičan i atraktivan olimpijski sport.

Sobzirom da Savez hokeja na travi Beograda još uvek nema mogućnosti da realizuje sve svoje programske aktivnosti koje podržava Sekretarijat za sport i omladinu, predstavnici saveza su apelovali još jednom da se iznađu mogućnosti da u okviru sportskih terena JP „Ada Ciganlija“ da jedan teren sa posebnim namenama za hokej na travi, sobzirom da je savez imao svoj teren na Adi Ciganliji i da je nakon izgradnje golf terena taj teren izgubio, da Sekretarijat za sport i omladinu sa JP „Ada Ciganlija“ u investicionom planiranjma za sledeću godinu predvide ovu mogućnost, sopbzirom da se i prostorije saveza nalaze na Adi Ciganliji i da se hokej na Adi igra preko čedrdeset godina.

Odmor između treninga
Odmor između treninga

Deni Beri izrazio je zadovoljstvo što se nalazi u Beogradu i Srbiji, da je impresioniran teehnikom kojom deca raspolažu i da deca brzo usvajaju nove tehnike, da imaju puno entuzijazma i volje za radom i da više moraju raditi na taktici i kretanju.

Miro Jotić, gen. sekretar beogradkog saveza, ovakvi seminari su uvek dobro došli da naši stručnjaci koji se bave ovim sportom i razvojom hokeja na travi da se dodatno edukuju i da se na organizovan i kvalitetan način realizuje program Evropske hokejaške federacije u saradnji sa savezom Srbije i Savezom hokeja na travi Beograda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track