IMA DRUGI PRIORITET: Jovana Brakočević ne igra za Srbiju, kad vidite zašto nećete joj zameriti
Foto: Reuters

Prelomila

IMA DRUGI PRIORITET: Jovana Brakočević ne igra za Srbiju, kad vidite zašto nećete joj zameriti

Ostali sportovi -

Odbojkašica Jovana Brakočević je za reprezentaciju naše zemlje prvi put igrala daleke 2006. godine.

Od tada do prošlog leta, učestvovala je u svim velikim uspesima, ali je srebrna medalja u Riju po svoj prilici bila njeno poslednje odličje. To što je nema na spisku selektora Zorana Terzića za ovo reprezentativno leto, ovako je obrazložila:

"Pre svega razlog je moj sin Viktor. Nisam u stanju opet da ga ostavim kao što je to bilo proslog leta. Želela sam dete ne da bih ga ostavljala, već da bih bila majka. Koliko god volim svoju zemlju, moj sin je moje blago i on je apsolutni prioritet. Devojkama i stručnom štabu želim sve najbolje! Puno sreće i uspeha! Imamo sjajne mlade igračice tako da sam sigurna da je uspeh zagarantovan!", rekla je Jovana.

Podsetimo, prvo veliko takmičenje na kojem je Jovana nastupala za seniorsku reprezentaciju je bilo Svetsko prvenstvo u Japanu 2006. godine kada je reprezentacija Srbije i Crne Gore (bez igračica iz Crne Gore) osvojila 3. mesto i time postigla najveći uspeh u istoriji.

Drugi nastup na velikim takmičenjima imala je na Evropskom prvenstvu 2007. godine, ovoga puta sa reprezentacijom Srbije i osvojila su srebrnu medalju. Jovana je bila jedna od najboljih igračica na prvenstvu. Na Evropskom prvenstvu 2011. održanom u Italiji i Srbiji sa reprezentacijom Srbije osvojila je zlatnu medalju i proglašena za najkorisniju igračicu prvenstva. Veliki uspeh sa reprezentacijom je ostvarila na Olimpijskim igrama u Riju kad je osvojena srebrna medalja.

Udata je za bivšeg italijanskog odbojkaša, a sadašnjeg biznismena, Marčela Kanzijana.odbojka-volleyball.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track