KAKAV START SEZONE U ETCC: Borković pokorio Hungaroring!
Foto: Tanjug

Sjajan vikend našeg asa

KAKAV START SEZONE U ETCC: Borković pokorio Hungaroring!

Ostali sportovi -
Borković počistio konkurenciju u drugoj trci na čuvenoj stazi u Budimpešti, dok je prvu završio kao petoplasirani posle besmislene kazne prolaska kroz boks

Srpski automobilista Dušan Borković, član NIS Petrol rejsing tima, ostvario je pobedu već prvog vikenda u ETCC šampionatu!Duca je slavio u drugoj trci, dok je prvu završio na petom mestu zbog kazne prolaska kroz boks posle kontakta sa rivalom iz Slovačke Matom Homolom. Prvi vikend ukupno je pripao Mađaru Ferencu Ficu sa 18 bodova, dok je Borković samo bod iza njega.- Utisci su pomešani jer prva trka nije završena kako sam planirao. Imao sam najbolje mesto. Start je bio grub i izgubio sam dve pozicije. Mislim da to ima veze i sa viškom kilograma u odnosu na konkurenciju. Napao sam ih, a onda je stigla kazna prolaska kroz boks. Ne znam zašto, ali sad nema veze - rekao je Borković, koji je iz boksa izašao kao 12, a trku završio na petom mestu.U drugoj trci je sve došlo na svoje mesto i naš as je pokazao da ima kvalitet i znanje da Evropi pokaže da je najbolji vozač.- Ne mogu da ne budem srećan jer sam završio na podijumu. Ipak, mogao sam da pobedim na obe trke. Nadao sam se prvom mestu i to me malo muči. Pokazao sam brzinu već u prvoj trci u novom automobilu, iako konkurenti voze svoje još od januara. Ne mogu da kažem da sam dominantan, ali gađam prvo mesto u generalnom plasmanu. Kasnim bod posle Mađarske, ali, kada znamo šta je bilo u prvoj trci, to je u redu. Biću sve bolji i bolji - obećao je Borković.

Svi mu gledali u leđa... Ducin „seat“ prvi prošao kroz cilj
Svi mu gledali u leđa... Ducin „seat“ prvi prošao kroz cilj

PopularanMAĐARICE LUDE ZA DUCOMZanimljivo je bilo videti devojke ogrnute u mađarsku zastavu koje, i pored trijumfa njihovog zemljaka, skandiraju „Dušan, Dušan!“ i jure da se slikaju sa našim asom. Generalno, Borković ima odličnu podršku i veliki broj navijača u Budimpešti:- Imam neku specijalnu konekciju sa Mađarskom. Ko zna, možda sam bio Mađar u nekom od prethodnih života - rekao nam je kroz osmeh pobednik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track