Karate klub Budućnost: Najoštrije kaznite monstrume koji muče životinje
Foto: Kurirsport

Apel

Karate klub Budućnost: Najoštrije kaznite monstrume koji muče životinje

Ostali sportovi -
Došlo je vreme da konačno shvatimo da počinioci krivičnih dela nad životinjama predstavljaju veliku potencijalnu opasnost za celo društvo, kaže se u saopštenju beogradskog kluba

Povodom slučaja zlostavljanja i ubijanja životinja u Leskovcu od strane vlasnika pet - šopa Dragoljuba P., čelnici beogradskog karate kluba "Budućnost" rešili su da protestuju i izraze zgražavanje ovim i sličnim događajima.

"Nedužne životinje svakodnevno stradaju od strane bolesnih monstruozno poremećenih umova,bez imalo ljudskih osećanja. Nažalost da bude još gore, protiv ovakvih počinilaca ne promenjuju se potpuno ili nikako važeće odredbe krivičnog Zakonika koji posebnom odredbama reguliše mučenje,zlostavljanje i ubijanje životinja.

Kao članovi karate kluba „Budućnost“ Beograd, upućujemo apel svim nadležnim državnim organima i institucijama, prvenstveno policiji, tužilaštvu i sudstvu, da se ozbiljnije pozabavi ovim problemom i da se počinioci ovakvih i sličnih krivičnih dela u skladu sa važećim zakonskim propisima najoštrije kazne i o tome obaveste širu javnost. Došlo je vreme da konačno shvatimo da počinioci krivičnih dela nad životinjama predstavljaju veliku potencijalnu opasnost za celo društvo", kaže se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track