(KURIR TV) SPAVAŠ LI MIRNO, DŽOŠUA ENTONI: Šampion Srbije u boksu zaustavio saobraćaj
Foto: Nebojša Mandić

Hit Šampion Srbije u boksu zaustavio saobraćaj

(KURIR TV) SPAVAŠ LI MIRNO, DŽOŠUA ENTONI: Šampion Srbije u boksu zaustavio saobraćaj

Ostali sportovi -

Ekskluzivno Miljan Rovčanin putem Kurira poručuje slavnom Britancu koji je nedavno pobedio Klička da će za dve godine da mu preotme titulu najboljeg na svetu

Srbija ima naslednika braće Kačara, Belke, Vujkovića, Borovčanina... Zove se - Miljan Rovčanin. Novi šampion države u boksu ne zadovoljava se domaćom titulom, već hoće evropski, svetski i olimpijski tron, a da je rešen da napravi čudo, pokazao je u razgovoru za Kurir.Sjajni borac silno je motivisan da sa trona sruši čak i Enotnija Džošuu, koji je nedavno postao prvak sveta u teškoj kategoriji posle pobede nad Vladimirom Kličkom.

U punoj snazi

- To mi je cilj. Hoću da u naredne dve godine zakažem duel sa Džošuom. Ubeđen sam da mogu da budem prvak sveta. A pre toga želim da boksujem sa nekim iz top 10 najboljih. Spreman sam za velika dela - motivisan je Rovčanin.Ipak, u svet se ide iz Srbije, pa samim tim Rovčanin ne odbacuje značaj domaćih trofeja.- Naravno, da bih stigao do Džošue, moram prvo da odbranim titulu najboljeg u Srbiji, pa da pokušam da napadnem titulu prvaka Balkana, a onda jurišam i na evropski tron. Znam da je za to sve potrebno mnogo odricanja i dosta treninga, ali spreman sam na sve. U punoj sam snazi i hoću još da napredujem.Srpski šampion je svestan da boks u zemlji nije više popularan kao nekada, ali obećava da će učiniti sve da vrati publiku pred ring.Učinak 100%- U profi boksu imam 17 mečeva i isto toliko pobeda. Kao najbolji u zemlji, imam dužnost da povratim ugled srpskom boksu. Mnogo mi znači pomoć Nenada Borovčanina i njegove agencije „Balkan boksing“. On mi pomaže sa mečevima i sponzorstvima - zaključio je Rovčanin.

Sve za SrbijuCILJAM ZLATO NA OI U TOKIJURovčanin ne krije da mu je jedna od najvećih želja da osvoji medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju.- Naravno, najveća želja mi je da osvojim zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju za tri godine. Za mene bi bila velika čast da na tako velikom takmičenju predstavljam svoju zemlju. To je san svakog sportiste, pa i moj. Nadam se da ću uspeti u toj nameri.

Noćni životANA-MARIJA ŽUJOVIĆ PROŠLOSTPaparaco Kurira prošle godine je uslikao Miljana Rovčanina sa atraktivnom instruktorom fitnesa Ana-Marijom Žujović, bivšom devojkom Vladimira Volkova, Vlade Stanojevića...- Ne prija mi takvo društvo, to je moja prošlost. Bio je to momački život. Sad sam fokusiran na boks i treninge, hoću da postižem što bolje rezultate. Noćni život i boks ne idu zajedno.

Milan Nastić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track