Reakcija

(KURIR TV) VLADIMIR GRBIĆ ZA KURIR: Biću kandidat za predsednika, Savezu brzo treba rukovodstvo

Ostali sportovi -

Skupština Odbojkaškog saveza Srbije je sa 43 glasa ZA smenila predsednika Nenada Golijanina, koji je na glasanju o prijemu Kosova u Svetsku odbojkašku federaciju bio uzdržan i odlučila da tom organizacijom najviše 60 dana rukovodi radno telo u sastavu: Vladimir Grbić, Bogdan Mamuzić i Pera Bogunović.

Proslavljeni reprezentativac i potpredsednik OSS Vladimir Grbiić smatra da je srpska odbojkaška federascija u teškom stanju i da treba delovati brzo.

"Odluka Skupštine je da se formira radno telo i da tako obezbedimo da Savez funkcioniše do izbora novog rukovodstva. Moramo brzo da delujemo, i mislim da nam je predsednik neophodan što pre. Maksimum za 30 dana.", rekao je Grbić. On je potom upitan, da li će biti kandidat za predsednika?Ja ću sasvim sigurno biti jedan od kandidata. Ali prioritet je organizacija i u njenom ointeresu moramo da radimo, da bi poinovo bili uzor onima koji nas gledaju i prate. Pokazali smo jedinstven stav i ne bih se sada vraćao unazad. Jedinstvo smo pokazali, jer niko nije glasao protiv. Žao mi je što smo došli u ovu situaciju jer pored Rusije, Italije, Brazila, Poljske, Japana i Amerike, mi smo vedete na svetskom nivou, i ne znam da li treba o tome da razmišljamo."

Grbić je zatimprokomentarisao i to što je sada već bivši predsednik OSS Nenad Golijanin tokom glasanja o prijemu Kosova u Svetsku odbojkašku federaciju bio uzdržan.

"Moj lični stav je da je trebalo da stanemo protiv jer je to stav države i Vlade i poruka svima koji nas prate da imaju puno poverenje u nas. Ali sada imamo niz bitnih pitanja ispred nas. Moramo da rešimo kada i gde ćemo igrati Svetsku ligu i mislim da ćemo brzo krenuti putem za koji znam da treba da idemo. "

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track